Pilotluk Hayalini Çalan General de Darbeci Çıktı

Gündem Yayın: 10 Ağustos 2016 - Çarşamba - Güncelleme: 10.08.2016 10:23:28
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
3289 okunma
Google News

Ergenekon davasında 33 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest kalıp Kütahya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne atanan Servet Kaynak'ın 17 yaşındaki kızı Diclehan Kaynak, pilot olmak hayaliyle girdiği Hava Harp Okulu sınavlarını başarıyla geçtiğini, ancak darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklanan okul komutanı Tümgeneral Fethi Alpay'ın kendisini elediğini söyledi.

Kütahya Emniyet Müdürlüğü'nde Terörle Mücadele Şube Müdürü olarak görev yapan Servet Kaynak, Antalya Özel Harekat Grup Amiri olarak görev yaptığı 2009 yılında Ergenekon davasında gözaltına alındı. Kaynak, 33 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest kaldı ve Kütahya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne atandı. Servet Kaynak, geçen yıl 25 Aralık operasyonu hakimlerinden olan ve hakkında yakalama kararı çıkartılan Süleyman Karaçöl'ü Kütahya'da gözaltına aldı.

'ÇIK BURADAN ELENDİN?'

Pilot olmak isteyen Servet Kaynak'ın kızı Diclehan Kaynak da bu yıl Hava Harp Okulu sınavlarına girdi. Diclehan 600 kız aday arasında 'Ön sağlık muayenesi', 'Fiziki yeterlilik testi', 'Kişilik testi' ve 'Psikomotor testilerini birincilikle geçip okula alınacak 30 aday arasında yer aldı. Diclehan okula girmeyi beklerken, Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Fethi Alpay'ın kendisine 'Elendin çık dışarı' dediğini söyledi. Diclehan Kaynak yaşadığı olayı şöyle anlattı: 

"Hava harp okulu için başvuru yapmıştım. Beni çağırdılar, 11 Temmuz günü orada olmamı istediler. Ben de annemle birlikte İstanbul'daki Hava Harp Okulu'na gittim. İlk önce sağlık testi, ardından da psikomotor, kişilik ve fiziki yeterlilik testlerini geçtim. Asil olarak 30 kız kalmıştık. Hepimiz geçti onayı bekliyorduk. Tümgeneral Fethi Alpay geldi 'Diclehan Kaynak sen misin?' dedi bana. 'Evet' dedim. 'Çık buradan elendin' dedi ve 'elendi' belgesi çıkartıldı. Hiçbir gerekçe gösterilmeden çıkmam söylendi. Bana göre elenmemin gerekçesi babamın 2009 yılında Ergenekon Davası'nda içeride yatmasıydı. Babam Fethullah Gülen terör örgütüyle mücadele içinde bulunduğu ve yapılan operasyonların başındaki isim olduğu için beni kovduklarını düşünüyorum."

'BABAM BAŞBAKANLIĞA YAZI YAZDI'

Elendiğini telefonla babasına bildirdiğini söyleyen Diclehan Kaynak, "Oradan çıkar çıkmaz babamı aradım ve durumu söyledim. O da avukatıyla görüştü, suç duyurusunda bulundu. Başbakanlığa yazı da yazdı. Babam içinde bulunduğumuz mağduriyeti anlattı. Bunu yapan kişilerin Fethullahçı Terör Örgütü'nün ordu içindeki yapılanmasıyla ilgili bilgiler verdi. Ama o zaman dikkate alınmadı, keşke o gün dikkate alınmış olsaydı" diye konuştu.

'HUKUK FAKÜLTESİNDE OKUYACAĞIM'

Hukuk Fakültesi'ne gireceğini belirten Diclehan Kaynak, "Ben pilot olmak istiyordum zaten bunun için başvurdum. Ama bu süreçte hukuk fakültesinde okumayı düşünüyorum. Hukukçu olarak ben de mücadele içinde bulunacağım. Örnek aldığım kişi, tabiki babamdır. Babam ülkemiz için mücadele ediyor ve ben de onun yolunda giderek mücadele edeceğim. Biz İstanbul'dan geldikten iki gün sonra darbe oldu. Babam o gün görevdeydi. Eve gelerek silahlarını ve yedek şarjörlerini alarak bizimle helalleşti 'Allah'a emanet olun' diyerek evden ayrıldı" dedi.

Diclehan Kaynak'a 'Çık dışarı elendin' diyen Tümgeneral Fethi Alpay'ın 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından tutuklandığı belirtildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.