Pazarcılar Ve Esnaf Eski Yerini İstiyor

Pazarcılar Ve Esnaf Eski Yerini İstiyor

Gündem Yayın: 03 Nisan 2015 - Cuma - Güncelleme: 03.04.2015 16:18:04
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
4205 okunma
Google News

Pazarcılar Ve Esnaf Eski Yerini İstiyor

 

Geçtiğimiz yıl yapılan şehir içi düzenlemelerde ilçe merkezi dışına taşınan Cumartesi pazarı esnafı ve şehir içinde bulunan esnaf pazarın eski yerine gelmesini istiyor.

Cumartesi Pazarına ilişkin Sebzeciler Odası Başkanı İbrahim Yılmaz açıklamalarda bulundu. Kamuoyu araştırmasına göre Tavşanlı'nın yüzde 87'sinin pazarın tekrar açılmasını istediğini vurgulayan İbrahim Yılmaz, kamyonların Pazar alanına alınmasının da olmazsa olmazları arasında yer aldığını söyledi.

Tavşanlı Sebzeciler, Meyveciler ve Pazarcılar Odası Başkanı İbrahim Yılmaz, basın açıklaması yaparak Cumartesi pazarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sözlerine"Tavşanlı'da Pazar konusunda dedikodular fazlasıyla bilgi kirliliğine neden oluyor. Kamuoyunda Cumartesi pazarının eski yerine gelmesini pazarcılar istemiyor gibi bir yanlış izlenim var" diye başlayan İbrahim Yılmaz, açıklamasına şöyle devam etti: "Cumartesi pazarına ilişkin bundan 2 ay önce belediyede yaptığımız toplantıda Ziraat Odası başkanı İsmail Akpınar, Tuhafiyeciler Odası başkanı Halil Sezer, Belediye başkanı Mustafa Güler ve benim de içinde bulunduğum bir toplantı gerçekleştirdik. Tavşanlı'daki yerleşik esnafın mağdur olduğu, pazarın aşağı inmesini bizzat ben teklif ettim. Tavşanlı esnafı tek taraflı mağdur değil, pazarcılar da mağdur. Belediye başkanımız Cumartesi pazarı ile ilgili kamuoyu araştırması yapmıştı. Tavşanlı Belediye başkanımızdan aldığım bilgiler doğrultusunda yüzde 87 Tavşanlı halkı pazarın geri gelmesini istemiş. Tabi ki bunu herkes istiyor. Bu sorun pazarcı esnafından kaynaklanmıyor. Belediye başkanın da suçlanmaması gerekiyor. Çünkü Tavşanlı bir köy değil, Tavşanlı artık Türkiye'deki çoğu ilden büyük bir ilçe ve modernleşme için şehir içinde düzenlemeler yapılıyor. Tuhafiye pazarının Domaniç caddesine alınması, müstahsil pazarcıların eski kantar yerine alınması isteniyor. Böyle olursa çok dağınık olacak. Bize göre Pazar yeri bütünlük içerisinde olmalıdır. Halkımızın şunu iyi bilmesi lazım bizim tek bir olmazsa olmazımız var. Pazarcı esnafımız kendi muhitini istiyor ve kamyonlarımız da bu pazarda mutlaka olmalı. Ortak bir karar ile en geç de 1 ay içerisinde eski yerimizde olacağımızı düşünüyoruz" dedi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.