PARKHAYAT ‘DA MİKROCERRAHİ AMELİYATLARI

Sağlık Yayın: 21 Nisan 2020 - Salı - Güncelleme: 21.04.2020 11:37:48
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1540 okunma
Google News

 
PARKHAYAT ‘DA MİKROCERRAHİ AMELİYATLARI
PARKHAYAT Kütahya Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Gökhan Kırhan PARKHAYAT Hastanesinde yapılmaya başlanan mikro cerrahi ameliyatları hakkında bilgi verdi.
Uzuvlarımız,  günlük hayatımızda rutin işlerimizi yapmamızı sağlayan en önemli organlarımızdandır. Ancak çeşitli kazalar sonucunda yaralanabilmekte ya da bazı hastalıkların seyri sırasında zarar görebilmektedirler. Son yıllarda teknolojik gelişmelerle birlikte kullanılan yeni tekniklerin hasta konforunu önemli ölçüde arttırmaktadır.
 Vücudumuzdaki uzuvlarımızı “tendon” adını verdiğimiz kas krişlerimiz sayesinde hareket ettiririz. Kaslarımızı ise sinirlerimiz aracılığı ile kontrol eder istediğimiz hareketi  yaptırırız. Her bir uzvumuz karmaşık atardamar ve toplardamar ağı ile örülmüştür ve yoğun bir kan akışı ile beslenmektedirler.
Günlük hayatımızda kas kirişlerimizin, sinirlerimizin ve damarlarımızın bütünlüğünü bozabilecek birçok tehlike ile karşı karşıya kaldığımızı söyleyen  Op.Dr.Gökhan Kırhan, bu tehlike ve risklerin de bazen geri dönüşümsüz uzuv kayıplarına neden olduğunu ve  kalıcı hasarlar bırakabildiğini belirtti.
Uzuv kopmaları;  genellikle iş kazalarında kesici-delici aletlerle yaralanmalardan, yanıklar veya  trafik kazaları gibi birçok sebepten dolayı ortaya çıkabilir. Bunun sonucunda  kas kirişleri, sinirler ve damarlar kesilebilmekte, eğer kesilen veya kopan uzuvlarımız zamanında tamir edilmezse kalıcı fonksiyon ve duyu kayıplarının meydana gelebileceğini belirten Op.Dr.Gökhan Kırhan, hatta damar kesileri sonucu uzvun beslenememesinden dolayı parmak, kol, bacak kayıpları dahi yaşanabileceğine dikkat çekti. 
Ortopedi Uzmanı Op.Dr.Kırhan , bu nedenle organların hem canlılıklarının devam etmesi, hem de fonksiyonlarının yeterli olması için, kesilen kas kirişlerinin , sinir ve  damarların veya kopan uzuvların mikroskop altında çok ince dikişler ile en kısa sürede mikrocerrahi yöntemler ile dikilmesi, onarılması gerekmektedir dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.