ÖZEL İDARE PERSONELİ SERTİFİKALARINI TÖRENLE ALDI

Gündem Yayın: 23 Aralık 2017 - Cumartesi - Güncelleme: 23.12.2017 11:04:55
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
2473 okunma
Google News


Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) 2017 yılı Destek Programı kapsamında desteklenen ‘3Ds MAX ve İde Statik Eğitimi ile Yenilikçi Yatırımlar Projesi Eğitimi’ projesi kapsamında eğitim gören Kütahya İl Özel İdaresi personeli sertifikalarını törenle aldı. 

Kütahya İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonunda düzenlenen sertifika törenine Vali Ahmet Hamdi Nayir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yusuf Balcı ile eğitmenler ve İl Özel İdaresi personeli katıldı. 

Açılış konuşmasını yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, “Eğitimin beşikten mezara kadar devam ettiği bir süreçte kurumumuzun hizmet içi eğitimi devam etmektedir. İşçilerimizi, memurlarımızı, teknik personelimizi sürekli eğitim içerisinde tutuyoruz. Bunlardan bir tanesi Zafer Kalkınma Ajansımızın desteğiyle yapmış olduğumuz 3Ds MAX ve AutoCAD programlarının öğretilmesi olmuştur. Bu konuda bize daima destek olan Sayın Valimize, Zafer Kalkınma Ajansımıza şahsım ve arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum” dedi.

Eğitim faaliyetlerine ZEKA bütçesinden bölgede 4 milyon TL, Kütahya’da 1 milyon TL harcandığını belirten Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yusuf Balcı, “Zafer Kalkınma Ajansı olarak proje destekleri yapıyoruz. Bunun yanında insana yatırım faaliyetlerimiz var. ZEKA’nın kurulmasından bu yana bölgemizde bu anlamda 4 milyon TL bir bütçeyi insanımızın eğitimi için kullandık ve bu eğitimlere 30 bin kişi katıldı. Kütahya’yı değerlendirdiğimizde 1 milyon TL eğitim faaliyet bütçesi harcandı, 10 bin kişi eğitimlerden faydalandı. Kütahya’nın gerek projelerden destek alma yönünde gerekse kamu kurum ve kuruluşlarının eğitim faaliyetlerinden yararlanma yönünde hevesli olduklarını görüyoruz ve bu heveslerinin artarak devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

ZEKA’nın önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini, yapılan faaliyetlerin kıymetli olduğunu belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Zafer Kalkınma Ajansımızın yapmış olduğu teknik destek çalışmaları bizlerin gözünde önemli çalışmalar. Asıl proje destekleri bizlerin bütçesinin önemli bir kısmını tutuyor ama teknik destek ve eğitim çalışmalarıyla biz insanımızı daha etkili, daha verimli kullanmanın yollarını arıyoruz. Gelişmelerden, yeniliklerden istifade kapısını aralamaya çalışıyoruz. Bir kapasite artırımı ile daha etkili kullanım söz konusu olacaksa bundan da geri durmamız lazım. Dünyanın uyguladığı çizgide, onların ulaştığı yerlere ulaşmak için bizim personelimizin de kabiliyetlerini geliştirmek zorunda olduğumuzu biliyoruz. Hem ilimiz, hem de kurumlarımız açısından baktığımızda yapılan bu faaliyetleri kıymetli buluyoruz. Buradan beklediğimiz sonuçları, beklenti çıtamızı yüksek tutmaya çalışıyoruz. Bu çalışmayla da bundan önce yapılamayanları yapacak duruma gelmek, yapılanlar varsa onları daha etkili kullanmak amacıyla arkadaşlarımız bir gayret sarf edeceklerdir. Bu programın hazırlanmasında emeği geçen Zafer Kalkınma ajansımızı ve programdan yararlanıcı olan İl Özel İdaremizi, çalışmalara katılan arkadaşlarımızı tebrik etmek istiyorum. İnşallah devamı gelecek olan projeler ve destekler olur, daha da güzelini ilimize kazandırmaya çalışırız” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından sertifika dağıtımı gerçekleştirildi. 

18 Aralık’ta başlayıp 22 Aralık’ta sona eren 30 saatlik eğitim sonunda sertifika almaya hak kazanan 40 kişinin sertifikalarını Vali Ahmet Hamdi Nayir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yusuf Balcı verdi.
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.