Oyun park alanında maske ve mesafeli baz istasyonuna karşı geldiler

Gündem Yayın: 27 Ağustos 2020 - Perşembe - Güncelleme: 27.08.2020 11:51:46
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2883 okunma
Google News

Oyun park alanında maske ve mesafeli baz istasyonuna karşı geldiler

Tuna İşleyen / Görüntülü 

Mahalle sakinleri oyun park alanında maske ve mesafeli baz istasyonuna karşı geldi

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesi Karakova Mahallesi sakinleri, mahalle içine bir GSM şirketinin baz istasyonu kurmasına karşı sosyal mesafeye dikkat edip maskeli eylem yaptı.

Yetkililere seslenen mahalle sakinleri imza toplayıp baz istasyonunun kaldırılmasını istedi.

Tavşanlı ilçesi Karakova Mahallesi'nde, baz istasyonunun kurulmaması için mahalle sakinleri oyun parkı yapılması düşünülen yerde çocuklarla birlikte baz istasyonu önünde sosyal mesafeyi koruyarak ve maske takarak eylem gerçekleştirdi.

Mahalle sakinlerinden 61 yaşındaki Yılmaz Dirgin, " 10 yıldan bu yana mahallemize çocuk oyun parkı alanı beklerken aniden buraya baz istasyonu yapmak istiyorlar. Biz buna mahalle olarak karşıyız. Mahallemizin 50 - 60 metre ilerisinde boş yerler varken bu insan sağlığına zararlı şeyin neden yapıldığını merak ediyoruz. Bunun burada yapılmasını istemiyoruz mahalleli olarak. Bunun zararlı olduğu biliniyor ve durdurulması lazım bir an önce. Mahallenin ortasında bu olmaz. Bu olaya itirazımızı sonuna kadar sürdüreceğiz, gerekirse Ankara'ya gideceğiz." dedi.

Emine Göçeri Dursun ise " Burası çocuk oyun alanı olduğu için biz bu baz istasyonunu burada istemiyoruz. İleriki zamanda buraya çocuk park alanı olacak, fakat şu anki duruma göre bu da mümkün görünmüyor. Çocukların oyun alanı içerisinde bu baz istasyonu ile sosyal hayatta bitti görünüyor." dedi.

Mahahalle'nin çocukları ise burada baz istasyonu istemediklerini ifade ederek, " Oyun alanımıza baz istasyonu yapmasınlar, gitsinler dağlara baz istasyonu yapsınlar " diyerek tepkilerini dile getirdiler. Eylem yapan mahalle sakinleri basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Mahalle sakinleri bazı istasyonuna oyun alanında karşı olduklarını belirten topladıkları imzaları ise yetkililere teslim ettiler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.