Osmanlı’nın Beşiği Domaniç’te 1299 Fidan

Gündem Yayın: 04 Nisan 2017 - Salı - Güncelleme: 04.04.2017 14:37:06
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
4638 okunma
Google News

Osmanlı’nın Beşiği Domaniç’te 1299 Fidan…
Osmanlı’nın Beşiği Domaniç’te 1299 adet gelir getirici fidan vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı.
Orman Haftası ve Dünya Ormancılık Günü kutlamaları kapsamında Domaniç Orman İşletme Müdürlüğü ile Domaniç İmam Hatip Lisesi tarafından fidan dikim etkinliği düzenlendi. 
Etkinlikte; Domaniç İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından sergilenen tiyatro gösterisi ve şiir dinletisinin ardından Domaniç ilçe Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu konuşmalarında; ‘’Geleceğe bırakacağınız iki önemli miras vardır: birincisi dikeceğiniz fidan, ikincisi ise; evlattır. Dikilecek bu fidanların geleceğe taşınmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim’’ dedi. 
Fidan dikiminden önce katılımcılara seslenen Domaniç Orman İşletme Müdürü Güryay Volkan Andiç; günün anlam ve önemine vurgu yaparak, “Domaniç’in 64’ ü ormanlarla kaplı. Temiz havası, doğası ile bir cennette yaşıyoruz. Dikeceğimiz fidanlarla bu cennete katkı sağlamak hepimizin görevi. Yarınlarımız olan gençlerimize doğayı sevdirmek, ağaca ve ormana sahip çıkmanın önemini anlatmak adına düzenlediğimiz etkinliğimize katılımlarınız için teşekkür ediyorum” dedi.
Oyunlar ve şarkılarla devam eden programın son bölümünde okul bahçesine 90 adet Ladin, Sedir, Selvi, Çam, Mazı ve Mavi Selvi cinsi fidanlar öğrenciler ve öğretmenler tarafından dikildi. 
Ormancılık Haftası etkinliği kapsamında düzenlenen fidan dikim etkinliğinin ardından vatandaşlara Domaniç Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 1299 adet gelir getirici tür olan ceviz, badem ve karaçam fidanı dağıtıldı.
Osmanlı devletinin kurulduğu yıl olan 1299 yılı göz önünde bulundurularak dağıtılan fidanlar vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile karşılandı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.