OSB’YE MESLEK EĞİTİM ÜSSÜ KURULACAK

OSB’YE MESLEK EĞİTİM ÜSSÜ KURULACAK

Ekonomi Yayın: 17 Ağustos 2015 - Pazartesi - Güncelleme: 17.08.2015 20:02:19
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3319 okunma
Google News

OSB’YE MESLEK EĞİTİM ÜSSÜ KURULACAK

Tavşanlı Organize Sanayi Bölgesinin geliştirdiği proje ile Tavşanlı’ya mesleki eğitim üssü kurulacak. 1 milyon 786 bin TL’ye mal olacak iş eğitim merkezinde mesleki alanda teknik eleman yetiştirilmesi hedefleniyor.

Tavşanlı organize Sanayi Bölgesinin geliştirdiği ve Zafer Kalkınma Ajansı tarafından kabul gören proje için imzalar atıldı.   Kurulacak olan eğitim merkezini 1 milyon lirası zafer kalkınma ajansı tarafından geri kalanı ise organize sanayi bölgesi tarafından karşılanacak. Eğitim merkezi olacak bölgede, belli firmalar tarafından kullanılabilecek materyaller ve eğitim makinaları, Konferans salonu, organize sanayi bölgesi idari binası yer alacak. 

Tavşanlı Organize sanayi bölgesi için bir proje geliştirdiklerini ve Zafer Kalkınma Ajansı tarafından projesi onaylanarak şuan da da imzasını attıklarını söyleyen Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu,  “Tavşanlı Organize sanayi bölgesinde Zafer Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle bir eğitim merkezi kuracağız. Bu bina da bizim pek çok organize sanayi bölgesinde incelediğimiz ve eğitim faaliyetlerini baz aldığımız fonksiyonel bir bina olacak. Aynı zamana organize de bulunan firmaların eğitimi ve teknik elemanların yetiştirilmesi hususunda da merkez haline gelecek bir alan oluşturuyoruz. İnanıyorum ki, yapacağız merkezle Tavşanlı organize sanayi bölgesi müteşebbislerin keşke bizde burada olsaydık diyecekleri bir yer olacak. Bu projeyle bir eğitim merkezi üssü kurmuş olacağız. Bu projenin gelişmesinde Milli Eğitim Müdürlüğünün, Endüstri meslek lisesi ve Halk Eğitim Merkezi’nde katkısı olacak. Mesleki eğitim merkezi ve Endüstri Meslek lisesi kendi bünyesinde bulunan öğrencileri bu merkez eliyle organize sanayi bölgesine istihdam kaynağı olarak hazırlamış olacaklar. Böylece bu merkez eğitim kurumlarıyla şirketlerin arasında ciddi bir köprü vazifesi görecek” dedi.

Yapılacak olan eğitim merkezinin ihale aşamasında tamamlandıktan sonra binanın 18 ayda bitirilmesi  hedefleniyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.