OSB'DE BİRLİK VE BERABERLİK KAHVALTISI

Yaşam Yayın: 01 Ocak 2018 - Pazartesi - Güncelleme: 01.01.2018 08:59:48
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
3270 okunma
Google News

2. OSB'DE BİRLİK VE BERABERLİK KAHVALTISI
 

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, 2. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından birlik ve beraberliği sağlamak amacıyla düzenlenen kahvaltı programında iş adamlarıyla bir araya geldi. 
Toplantının açılış konuşmasını 2. Organize Sanayi Bölge Müdürü Murat Demir yaptı. Demir, 2017 yılı faaliyetlerini anlattı, 2018 yılı planları hakkında bilgiler verdi.


Türkiyede ve dünyada söz sahibi fabrikaların Kütahyada üretim yapmasından gurur duyduğunu dile getiren Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu; Bizler yerel yönetici olarak Şehrimizin gelişmesi, şehrimizin ilerlemesi, katma değerin yükselmesi noktasında elimizden gelen gayreti sizlerle beraber gerçekleştiriyoruz. Bu şekildeki yatırımları gördükçe Dünyada söz sahibi olan fabrikaların Kütahyadan yükselmesi bizlere ayrı bir gurur yaşatıyor. 
Kütahyada geçmişe baktığımızda, 1950 lerde bölgedeki en büyük Kamu yatırımını almış, bölgenin yıldızı olmuş bir şehir. Aynı dönemlerde kurulan Azot fabrikası, Şeker Fabrikası, Termik Santralleri o dönemde kurulmuş. Ama o dönemde yıldızı parlakken özel sektörün önü kesilmiş çok fazla gelişmemiş. Nasıl insan yaşar büyür ve yaşlanırsa sektörlerde öyle. Kamu yatırımları bittikten sonra özel sektörün gelişmemesinden dolayı fetret dönemi yaşadık. 
Bu tarih yaklaşık 2004 yılına kadar devam etti. Çünkü 1. Organize Sanayi Bölgesi 1970 yıllarında yeri tespit edilip, 2004 yılında biz yerel yönetici olduğumuzda 1. Organizenin doluluk oranı 10 seviyesindeydi ve yaklaşık 600 kişi çalışıyordu. 
Bugün baktığımız zaman 1. Organize Bölgesinin 7500 civarında çalışanı ve iki üç parsel dışında tamamının özel müteşebbis tarafından doldurulduğunu, fabrikaların aktif bir şekilde çalıştığını görüyoruz. Hemen arkasından 2. Organize Sanayi Bölgesinin adımı atılmış ve şuan yeni gelecek fabrika ile beraber 80 doluluk oranına ulaşacağız. 
Milletvekillerimizin, hükümetimizin ve sayın Valimizin desteğiyle Altıntaş Bölgemizdeki Zafer Organize Sanayi Bölgesinin izinleri de alındı, parselasyon çalışmaları devam ediyor. Yine ilimizde gerek Tavşanlı, gerek Gediz Organize Sanayi Bölgeleri ile sanayide önemli bir noktaya geldiğini sizlerle paylaşmak istiyoruz. 
Kendi emeğini, parasını yatırıma dönüştüren tüm sanayici iş adamlarımızı yürekten kutluyorum. Bu gelişmenin de istikrardan dolayı olduğunu vurgulamak istiyorum. Bu çok önemli, eğer 2002den bu güne kadar istikrar devam etmemiş olsaydı, yatırımcı önünü görmeseydi, şuanda gördüğümüz, gururla izlediğimiz bu yatırımcıları dinlemekte yada böyle yatırımları görmekte sıkıntı çekerdik diye düşünüyorum. Ülkemizi, illerimizi yatırım yaparak üreterek belli bir noktaya getirebiliriz. Bu konuda da tüm sanayici iş adamlarımıza önemli görevler düşüyor. Bizler şehirlerdeki yerel yöneticiler olarak yatırımcının her daim yanında olduğumuzu, her daim destek vereceğimizin bir kez daha burada sözünü veriyoruz. 
Milletvekillerimiz, Hükümetimiz, Cumhurbaşkanımız her daim yatırımcının yanında, onları teşvik ediyor, onlara Ülkemize yatımları konusunda elinden gelen tüm gayreti gösterdiğini hep birlikte biliyoruz. Ülkemiz büyüyor ve büyüdükçe de Dünyada söz sahibi olduğunu hep birlikte görüyoruz. Kendi şehrimiz adına baktığımız zaman şehrin gelişmesi şehrin büyümesi açısından da bu fabrikalara ihtiyacımız var. Bunu göz ardı etmemiz mümkün değil, dedi.
Yatırımcıları Kütahyaya davet eden Başkan Saraçoğlu; Şehrin gelişmesi noktasında da ben değişik bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Kütahyadaki yatak kapasitemizi arttırmamız gerekiyor. Biz bu konu ile ilgili yerel yönetici olarak Belediye Başkanı olarak daha önceki konuşmalarımızda da söyledik. Otel yapımı konusunda biz Belediye olarak yatırımcımıza her türlü kolaylığı sağlayacağımızı belirtmek istiyorum

 


Termal bölgelerimizden olan Yoncalı bölgesinde yaklaşık 6 milyon metrekarelik bir alanda imar uygulaması yaparak, Suyunun hazır olduğunu söylemek istiyorum. Ayrıca, doğalgazı çalışmalarıda devam ediyor. 2018 yılında inşallah doğalgazı oralara vereceğiz. Aynı bölgede 20 bin, 30 bin, 40 bin, 100 bin metrekarelik arsalar, parseller oluşturarak burada bulunan yatırımcılarımızı ve tüm yatırımlarımızı bu dalda yatırım yapmaya davet ediyorum. Muhakkak sizin de Türkiyenin değişik kesimlerinde bu tarz yatırımlar yapan arkadaşlarınız dostlarınız vardır. Bu konu üzerinde hassasiyetle durmamızı ve durmamız gerektiğini sizlere söylemek istiyorum. Gelecek açısından da bu çok çok önemli. Bu noktada da biz göreve hazır olduğumuzu tüm düzenlemeleri yapmak için sizlerin emrinde olduğumuzu söylemek istiyorum. Toplantımızın ilimize, ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum, hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum, dedi.
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ve protokol üyeleri tarafından 2. OSB elektrik altyapısı açılışı gerçekleştirildi.
Programa, Vali Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı ile İshak Gazel, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, 2. OSB Yönetimi, firma sahipleri, temsilcileri ile bazı daire müdürleri katıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.