Orta Doğu, Balkanlar ve Afrika'da yaşayan toplumların Türkiye'ye olan inancı

Gündem Yayın: 17 Temmuz 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 17.07.2019 12:16:02
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1858 okunma
Google News

 

15 TEMMUZ'UN İSLAM COĞRAFYASI'NA ETKİSİ KONFERANSI

Tavşanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen konferansta Orta Doğu, Balkanlar ve Afrika'da yaşayan toplumların Türkiye'ye olan inancı dile getirildi.

 


Dumlupınar Üniversitesi tarafından organize edilen ve Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültesi dekan yardımcısı Doç. Dr. Bülent Cırık'ın moderatörlüğünü yaptığı "15 Temmuz Darbe Girişiminin İslam Coğrafyasına Yansımaları" konulu konferansa DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Belediye Başkanı Mustafa Güler, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. 
Konferansta akademik kariyerinin yanı sıra tarihçi yazar kimliği bulunan Doç. Dr. Bülent Cırık, Türkiye'nin tarihsel, kültürel ve coğrafi açıdan İslam coğrafyasındaki önemine değinerek İran'dan Azerbaycan'a, Ürdün'den Fas'a, Özbekistan'dan Arnavutluk'a bir çok ülkede yazar, gazeteci, akademisyen ve STK temsilcilerinin görüşlerini sinevizyon sistemiyle salondakilerle paylaştı. Tavşanlılara seslenen düşünürler 15 Temmuz'da elde edilen Demokrasi Zaferi'nin sadece ülkemizin kaderini değil, tüm Türk ve müslüman coğrafyasının kaderini etkilediğini, bu ülkelerde yaşayan mazlumların huzur ve barış umudunu taze tuttuğunu ifade ederek Türk Milleti'nin destan yazdığını anlattı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.