ORMAN KÖYLÜSÜNE REKOR MİKTARDA KREDİ DESTEĞİ

ORMAN KÖYLÜSÜNE REKOR MİKTARDA KREDİ DESTEĞİ

Gündem Yayın: 28 Kasım 2013 - Perşembe - Güncelleme: 28.11.2013 11:08:50
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 5 dk.
3489 okunma
Google News

KÜTAHYA’DA ORMAN KÖYLÜSÜNE REKOR MİKTARDA KREDİ DESTEĞİ

 

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünce, Orman Köylerinin kalkınması için verilen krediler kapsamında destek sağlanan orman köylülerine eğitim ve katılım belgeleri verildi.

Orman köylüsünün hayat kalitesinin yükseltilmesi, daha sağlıklı bir yaşama ortamına kavuşmasını sağlamak için, orman köylüsüne destek gayesiyle kurulmuş olan ORKÖY vasıtasıyla yapılan kredi dağıtım töreni ve vatandaşı bilgilendirme toplantısı Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlendi.

ÖNCE EĞİTİM SONRA KATILIM BELGESİ

 

ORKÖY kredi dağıtımı esasları ve projeler konusunda Orman Bölge Müdürlüğü teknik elemanlarınca yapılan sunum sonrasında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanlarınca hayvan sağlığı ve yetiştiriciliği konularında eğitim verildi.

 

Eğitim sonrası düzenlenen törende konuşan Kütahya Valisi Şerif Yılmaz şu ifadeleri kullandı: ’’Öncelikle verilen bu desteğin sizlere, ailelerinize ve ekonomimize hayırlar getirmesini diliyorum. Son zamanlarda sık sık beraber oluyoruz. Özellikle kırsal kesimdeki vatandaşlarımızın gelirini artırıcı çalışmaların, yatırımların ve hizmetlerin açılışlarında ya da dağıtım törenlerinde bir araya geldik.

Bildiğiniz gibi OR-KÖY projeleri 1970’lerde Bakanlık onayıyla başladı. Son yıllarda yapılan tüm yatırımlar ve verilen destekler bizzat mahallinde takip ediliyor. Artık yapılan yatırımların yerine ve hedefine ulaşmasını istiyoruz.

Verilen hibeler hayvancılıkla ilgiliyse hayvancılık yapılsın. Gübre ise tarlada kullanılsın. Ticareti yapılmasın. Bu meyve fidanı ise toprakla buluşsun istiyoruz. Bugün kısa süreli de olsa konuyla ilgili bilgilendirmeyi de yaptık. Asıl amacımız vatandaşla devletin bir araya gelmesidir. Devletimizin kapısının sizlerin kapısı olduğunu bilmeniz gerekiyor. Bunu sadece bu konuyla ilgili değil, var olan tüm sıkıntılarınız, ihtiyaçlarınız noktasında değerlendirmeniz gerekiyor. Tüm derdimiz rızkımızı çıkarmaktır. O yüzden yaptığımız işi heder etmeden çalışmalıyız.

Bugün verilen sertifikalarla ilgili de hatıramız olsun isteyerek hepsini ben imzaladım. Bundan sonrada tüm kurumları istek ve talepleriniz doğrultusunda ziyaret etmenizi istiyorum. Uzmanlarımızla sizlerin sıkıntı ve dertlerinize yardımcı olmak için yanınızdayız.’’ diyerek sözlerini bitirdi.

HASIM DEĞİL HISIMIZ !..

Orman Bölge Müdürü Kenan Eryiğit; “Orman köylüsüne 2013 yılında rekor miktarda kredi desteği verildiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti. “ORKÖY; ormanların korunması, geliştirilmesi, işletilmesi hedeflerine ulaşmak üzere; Devlet ormanların içinde ve bitişiğinde yaşayan köy halkının desteklenmesine katkıda bulunmak ve ormanlara olabilecek baskıyı azaltmak amacıyla faaliyette bulunmaktadır. Orman köylümüze destek olmak üzere;

•             2003 yılında 540.000.-TL olan kredi miktarı, 2006 yılında 973.000TL, 2011 de 1.056.000.TL’ gibi seviyelerinde gerçekleşmiş,

•             2012 yılında; 23 köyümüzde 131 haneye 2.230.000 TL.’ya ulaşan başta Süt Koyunculuğu ve Süt Sığırcılığı kredisi olmak üzere  rekor miktarda kredi dağıtımı gerçekleştirilmiştir.

•             2013 yılında çıta daha da yükseltilerek ;37 köyümüzde242 haneye4.250.000 TL. dağıtılacak şekilde kredi miktarı ile Kütahya’da ilk gerçekleştirilerek rekor sayılacak bir rakama ulaşılmıştır.

•             Yine Kütahya’da Orman Köylümüzü desteklemek adına gerçekleştirilen bir ilk olarak bu sene dağıtılan kredilerin 1.000.000 TL.’sı hibe kredi olarak köylü vatandaşımıza aktarılmıştır.

2013 yılında;

•             18 Köyümüzde.. Süt Sığırcılığı,

•             12 Köyümüzde.. Süt Koyunculuğu,

•             4 Köyümüzde…  Besi Sığırcılığı

•             3 Köyümüzde…  Katı Yakıtlı Kalorifer Sistemi,

•             1 Köyümüzde…. Dış Cephe Mantolama Ve Katı Yakıtlı Kalorifer Sistemi

•             Toplam 37 Köyümüzde 242 Haneye 4.250.000TL. Ferdi Kredi Uygulaması Yapılmıştır.

Orman köylümüze gelir sağlama adına yapılan bütün bu çalışmaların hayırlar getirmesini dilerim.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ORKÖY Kredilendirmesi Katılım Belgeleri orman köylüsü vatandaşlarımıza takdim edildi.

Törene Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Orman Bölge Müdürü Kenan M. Eryiğit, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Halil Yorulmaz, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mücahit Eracar, ORKÖY Şube Müdürü Selçuk Akın,teknik elemanlar ile orman köylüsü vatandaşlarımız katıldılar.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.