Organlarıyla 3 Çocuğa Can Olacak

Sağlık Yayın: 25 Ekim 2016 - Salı - Güncelleme: 25.10.2016 17:53:31
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
4695 okunma
Google News

Simav ilçesinde sulama kanalına düşerek boğulan ve tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 4 yaşındaki Yasin Güney'in ailesi tarafından bağışlanan organları, 3 çocuğa hayat verecek.

Simav ilçesinde 21 Ekim tarihinde meydana gelen olayda Yasin Güney, çiftçilik yapan babası Hasan Güney'in çalıştığı tarlanın yanından geçen sulama kanalına düştü. Son anda babası tarafından sulama kanalından çıkartılan Yasin Güney, olay yerine gelen ambulansla kaldırıldığı Kütahya DPÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım servisinde tedavi altına alındı.

Yasin Güney'in, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen 24 Ekim'de beyin ölümü gerçekleşti. 3 çocuk babası Hasan Güney ve eşi, oğullarının 2 böbreğini ve karaciğerini bağışlama kararı aldı. Kütahya DPÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi organ nakil ekibi, Antalya ve Malatya'da organ nakli bekleyen 3 çocuk hastayı tespit etti. Küçük Yasin'den alınan karaciğer Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen ambulans uçak ile Zafer Havalimanı'ndan Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne gönderilirken, bağışlanan böbrekleri ise karayolu ile Antalya Tıp Fakültesi ve Özel Medikal Park Hastanesi'ne gönderildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.