Onun döneminde Fenerbahçe ve Trabzonspor Tavşanlı'ya geldi

Spor Yayın: 26 Haziran 2020 - Cuma - Güncelleme: 26.06.2020 20:53:54
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2195 okunma
Google News
Onun döneminde Fenerbahçe ve Trabzonspor Tavşanlı'ya geldi
 
Tuna İŞLEYEN / GÖRÜNTÜLÜ 
 
Tavşanlı'ya Fenerbahçe ve Trabzonspor'u getiren, ilklerin başkanı Ahmet Kocaman ile yaptığımız röprotajda o günler ve öncesinden anılarını dile getirdi. 
Babasının da Üç Eylül Spor kulübü kurucusu olduğu ve Tavşanlı'da kutlanan zafer şenliklerinin de ilk defa babası ve arkadaşları tarafından kutlandığını ve daha sonraları da geleneksel haline geldiğini belirtti.  Ogünlerden kısaca bahseden Ahmet Kocaman şunları söyledi, "Babam İsmail Kocaman Gençlikspor Kulübünden o günkü şartlar sonucu ayrıldıktan sonra Üç Eylül Spor Kulübünü kurmuş. Bu kulübü kurduğu yıl 1956 yılı 3 Eylül günü kutlamaya başlamışlar. Babamın da lakabı Dümbüllü İsmail idi. Kendi çapında o zamanın şartlarında, Uzun çarşı'da merdivenli kahve denen yer vardı, kulüp kurarak orada faaliyete başlamışlar. Daha sonra aşağı parkta , ardından Buruk Apartmanında, İstasyon caddesinde de faaliyetlerine devam etmişler yıllarca. Üç Eylül Spor şu anda da faaliyetlerine devam etmekte. Tavşanlı Spor Kurulacağı zaman Amatörlerden 3 kulübün birleşmesi şartı getirilmiş, Tavşanlı'daki Amatör spor kulüpleri 1966 yılında birleşerek profesyonel lige katılmışlardı. Daha sonra kısa süren Tavşanlı spor birlikteliğine devam edilmeyerek kulüpler ayrıldı. "       Bursa'da Trabzonspor'u kamp yaptığı otelde ziyaret eden Ahmet Kocaman,  Trabzonspor'un teknik direktörü Özkan Sümer ile görüştükten sonra Sümer, Bursa'da hazırlık maçı görüşmeleri olumsuz sonuçlanırsa Tavşanlı'nın kendilerine kapılarını açıp açamayacağını sormuştu. Ahmet Kocaman da Beden Terbiyesi Bölge Müdürü İhsan bey ile görüşmüş ve " Hay hay . Ne demek Kütahya için büyük bir nimet bu. Kütahya'nın adını duyuracağız gelsinler buyursunlar" dedi.' 
"Ben kendim Gençlikspor Tomurcuklar'da yetiştim" diyen Ahmet Kocaman heyecanlı geçen futbol dolu o yılları ve sonrasını şöyle anlattı.  " Biz mahalle arkadaşları olarak o yıllarda Gençlik Kulübüne gidiyorduk. Gençlik Kulübünde yetiştikten sonra 1981 yıllarında Kulübün ikinci başkanlığını sürdürdüm. 1983 yılında Gençlik Kulübü başkanı oldum. Daha sonra büyük özveriler gösterilerek o zamanki Türkiye şartlarında 1985 yılında Trabzonspor'un , 1986 yılında Fenerbahçe'nin A takımını Tavşanlı'ya getirdim. O yıllar Ada stadının çim saha haline gelmesinde Tavşanlı Gençlikspor'un büyük katkıları olmuştur. Fenerbahçe de Trazonspor da o zamanın şimdiki gibi en iyi takımları idi. "   
Fotoğraf Desteği için Nostalji Tavşanlı facebok  sayfa sorumlusu Metin Ertekin’e teşekkürler. 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.