ÖMERBEY TOKİ'DE 1008 KİŞİ EV SAHİBİ OLACAK

Gündem Yayın: 04 Haziran 2018 - Pazartesi - Güncelleme: 04.06.2018 15:39:17
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
4601 okunma
Google News

ÖMERBEY TOKİ'DE 1008 KİŞİ EV SAHİBİ OLACAK

Tavşanlı Belediyesi tarafından TOKİ kanalıyla Ömerbey Mahallesi'nde yapılacak toplu konut başvurusu 31 Mayıs itibariyle sona erdi. Taslak projede 1014 daire yapılması ön görülmüştü. Bugün yapılan evrak inceleme çalışmalarının ardından geçerli başvuru sayısının toplam 1008 kişi olduğu, bu durumda kura işleminin sadece dairenin yerine ilişkin yapılacağı bildirildi. 
Belediye Başkanı Mustafa Güler, konuya ilişkin bir değerlendirme yaparak başvuru sahiplerinin 3 ayrı seçenekte hazırlanan daireler icin rakamlara takılmamasını isteyerek hazırlanan projenin revize edileceğini söyledi. Başkan Güler "Devletimizin imkanlarıyla kira öder gibi uygun taksitlerle ev sahibi olmak isteyen vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda Ömerbey mahallemize geniş kapsamlı bir proje hazırladık. Bu bağlamda geçtiğimiz ay başlayan ön talep kayıt sürecini 31 Mayıs itibariyle sonlandırdık. Halkımızın talepleri memnuniyet verici. 1008 kişinin başvurusu ev sahibi olmaya uygun şartları taşıyor. Burada taslak projede ki 2+1 ve 3+1 konut sayısının dikkate alınmamasını istiyorum. Biz gelen talepler doğrultusunda TOKİ'nin İstanbul'daki merkezinde değerlendirme yaparak projede revizyona gideceğiz. Yani kim hangi tipte ev istiyorsa ona uygun konut yapacağız. Kuralar başvuru sahibinin hangi blok ve kattaki dairenin sahibi olacağını belirleyecek. Ben projemize destek veren başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız Binali Yıldırım'a, Kütahya Milletvekilimiz Vural Kavuncu ve TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ile ekibine Tavşanlı halkı adına teşekkür ediyorum. Konutlarımız heyecanla ev bekleyen ailelerimize şimdiden hayırlı uğurlu olsun" dedi

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.