OMANİÇ ŞEHİT ÖMER HALİSDEMİR ANADOLU LİSESİNE ZİYARET

Gündem Yayın: 22 Aralık 2017 - Cuma - Güncelleme: 22.12.2017 13:15:46
Editör -
Okuma Süresi: 8 dk.
2421 okunma
Google News

VALİ NAYİR’DEN DOMANİÇ ŞEHİT ÖMER HALİSDEMİR ANADOLU LİSESİNE ZİYARET
Vali Ahmet Hamdi Nayir, Domaniç Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Vali Nayir’e, Domaniç Kaymakamı Tufan Bağır Gilan, Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, Domaniç İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Zengin ile bazı daire müdürleri eşlik etti.

Okul Müdürü Mehmet Demiröz’den çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Nayir, daha sonra öğretmenlerle bir araya geldi. 

Öğretmenlerle istişarelerde bulunan Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Eksikliğini duyduğumuz hususlardan biridir yetişmiş insan gücü. Onun için daha çok okuyan, daha çok ilimle iç içe olan öğrencilere, yeni bir kuşağa ihtiyacımız var. Güvendiğimiz de önce sizlersiniz, sonra da çocuklarımızın hevesi olması gerekiyor. Aileler de bu işe daha fazla kıymet vermeliler” dedi.

“DEĞERLERİ OLAN, DÜNYAYI VE ÜLKESİNİ TANIYAN GENÇLERE İHTİYACIMIZ VAR”

Türkiye’nin içinde bulunduğu zorlu coğrafyada hayatta kalabilmesi için yetişmiş insan gücüne ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Vali Ahmet Hamdi Nayir, dünyayı ve kendi ülkelerini iyi tanıyan gençlerin yetiştirilmesi gerektiğini söyledi. Vali Nayir, “Yalnızca günümüze hükmetmeyecek, geleceğe de yansımaları olan bir kamu faaliyeti olarak bizler eğitimi önemli görüyoruz. Mutlaka her kişinin, her ailenin, her milletin önemli görmesi lazım. Burada bize düşen görevler var mutlaka. Biz devlet çatısı altında il, ilçe milli eğitim müdürlüklerimizle, valiliklerimizle, kaymakamlıklarımızla, belediyelerimiz, özel idarelerimizle eğitime ait hizmetlerde bize düşen payın farkındayız. Ona ait eksiklerimizi gidermeye çalışıyoruz. Bir taraftan da bu işin bel kemiğini oluşturan öğretmenlerimizle bir araya gelip bu önemin bizim gözümüzden nasıl göründüğünü onlarla da paylaşmak istiyoruz. Bu işin bel kemiği öğretmenlerimiz. Bizlerin bu coğrafyada ayakta kalmasının, geleceğe de umutla bakmasının en temel şartı iyi yetişmiş insan gücüne sahip olmak. Sorumlulukları, değerleri olan, dünyayı tanıyan, ülkesini tanıyan yetişmiş insan gücü bizi ayakta tutabilecek tek güç. Bizim topraklarımızın altında petrolümüz yok.  Birçok Afrika ülkesi gibi topraklarımızdan kıymetli madenler çıkmıyor ama dünya tarihine baktığımızda görüyoruz ki varlıklarını kaybedenler yetişmiş insan gücüyle diğer ülkelerle aralarındaki farkı kapatıp tekrar dünyayla eş hale gelebildiler hatta dünyanın önderleri olabildiler. Almanya, Japonya bunların en güzel örnekleri, bunları da mutlaka öğrencilerinize anlatıyorsunuzdur” ifadelerini kullandı.

“BAŞARI İÇİN İNSAN UNSURU ŞART”

Okullardaki imkanların geçmişle kıyaslanamayacak ölçüde geliştiğini ancak bu gelişimin eğitim başarısındaki yansımasını yeterli görmediğini ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Son yılları gözden geçirdiğimizde artık binalarımız, altyapı imkanlarımız, eğitim materyallerimiz çok daha iyi. Devlet taşımasıyla, pansiyonuyla, yemeğiyle çok daha iyi imkanları ortaya koymuş oluyor. Bu imkanlardaki gelişme yüzde 60-70 ise iyi yetişmiş öğrencideki gelişme aynı oranda değil diye düşünüyorum. Çünkü bunların dışında öğrenciyi bozacak bazı şeyler de devreye girdi: sosyal medya, teknoloji, kişilerin iç dünyasına kapanması… Sokakta oynayan çocuk çok iyi bir şeymiş. Annemiz, babamız bizi sokaktan eve alamıyordu. Şimdi anne, babalar çocuğu sokağa gönderemiyor. Çok değişik alışkanlıklar, ihtiyatlar, tiryakilikler ortaya çıkmaya başladı. Artık Yeşilay, tütün ve alkol bağımlılığının yanında teknoloji bağımlılığını da kendi mücadele alanına koydu. Bunlar biliyorum ki işinizi zorlaştırıyor. Eğitimdeki yeni imkanlarımızı çocuğun yetişmesine yansıtabilmemiz için ayrı bir gayrete ihtiyacımız var. Bizler sobalı okullarda okuduk, şimdi her yerde kaloriferli okullar. Sabah geldiğinizde soğuk bir sınıfla karşılaşma ihtimaliniz yok gibi veya dersin ortasında boğulmuş dumanını sınıfa basacak bir soba hayatı bitti. Eğer bütün bu sebepleri başarının bir ölçüsü olarak görsek çok daha başarılı bir nesil yetiştirmiş olmamız lazımdı ama yetişmedi. Demek ki başarının tek şartı bu değil. Bu şartlar gerçekleşecek ama yine insan unsuru, yine sizin şevk vermeniz, heyecan vermeniz var olacak yoksa olmuyor” diye konuştu.

Öğrencilerin sevdiği işi seçmesi için yönlendirilmesini isteyen Vali Nayir, “Sevilerek yapılan işler mutlaka başarıyı artıran işler oluyor. Yetiştirdiğiniz çocuklara da onu tembihleyin. Hayatta yapmak istedikleri işi sevme derecelerine göre belirlesinler. Yoksa anne, babanın yönlendirmesiyle, çevrenin baskısıyla yapılan işler bir yerde patlıyor ve başarıları da düşüyor” dedi.

Öğretmenlerin istek ve arzularını dinleyen Vali Ahmet Hamdi Nayir daha sonra sınıfları ziyaret edip, öğrencilerle sohbet etti, nasihatler verdi.

“AKLINIZI KİMSEYE KİRAYA VERMEYİN”

Öğrencilerden kendi doğrularını bulmalarını, tüm fikirleri mutlaka bir akıl süzgecinden geçirmelerini isteyen Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Hedefleriniz ulaşılmaz yerler değil. Bundan 40 sene önce ben sizlerin sıralarında oturuyordum. Şimdi bu tarafa geçtim. O zamanlar mesleğe yeni başladığımızda 10-15 yıllık devlet memurları gördüğümüzde ne kadar zaman çalışmış diyorduk. Benim de 32 yıl oldu meslekteki memuriyetim. Sizler de üniversiteyi bitirip, iş hayatına atılıp geriye dönüp baktığınızda çok kısa bir zaman önce buradaymışsınız gibi gelecek. İnşallah gönlünüzdeki yerleri kazanır, hayatta sevdiğiniz işleri yaparsınız ama her şeyden önce kendi aklınızı kimseye kiraya vermeden, kendi düşüncenizi kendiniz oluşturarak, kendinize güvenerek yola çıkın. Yoksa sizi kandıracak, yanlış yönlendirecek hadiseler var. Siz öncelikle kendinize güvenin, eleştirel yaklaşım içerisinde size sunulan her şeyi değerlendirin, akıl süzgecinden geçirin ve yolunuza öyle devam edin. Bu çarkın en sağlam halkası, dişlisi öğrencilerimizdir. Öğretmenlerimiz, okullarımız ve öğrencilerimiz el ele verirse başarıyı yakalamamak için hiçbir sebebimiz yok. Bu sıralarda edindiğiniz arkadaşlıklar en güzel arkadaşlıklar. Üniversitede bu samimiyeti, dostluğu bulamayacaksınız. Bugün benim en kıymetli arkadaşlarım lisedeki arkadaşlarım. Üniversitede herkes kendi derdine düşmeye başlıyor” dedi.

“BAŞARISIZLIĞIN FATURASI ÇOK AĞIR”

Zayıflara hayat hakkı tanınmaya bu coğrafyada ayakta kalabilmek için öğrencilere de önemli bir sorumluluk düştüğünü dile getiren Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Bizler, sizlerin başarılı olacağınıza inanıyoruz. Aileleriniz, öğretmenleriniz inanıyor, sizler de kendinize inanın ve bu başarının tamamlanmasını sağlayın. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Zayıflara hayat hakkı tanınmayan bir coğrafyadayız. Başarılı olmamız lazım. Bu başarının temel şartı da iyi yetişmiş, iyi eğitim almış insanlara, yeni bir nesle sahip olmak. Onun için başarısızlığın faturası çok ağır, bunu bilelim. Kendinizi başarıya kilitleyin ve hayatta sevdiğiniz işler konusunda kararınızı verin şimdiden ve onu başarmaya çalışın. Hangi işi yaparsanız yapın, onun en iyisi olmaya çalışın” diye konuştu.
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.