Öldürüp toprağa gömdü

Öldürüp toprağa gömdü

Asayiş Yayın: 05 Mart 2014 - Çarşamba - Güncelleme: 05.03.2014 14:41:57
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
6499 okunma
Google News


Kütahya’da 22 Ocak’tan buyana kayıp olarak aranan Hasan Tetik (84)’in cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Tetik’in cesedi katil zanlısının itirafı üzerine porsuk çayı kenarında toprağa gömülü şekilde bulundu.
22 Ocak gününden buyana yakınları ve polis tarafından kayıp olarak aranan 84 yaşındaki Hasan Tetik’in cinayete kurban gittiği öğrenildi. Tetik’in cesedi polise babası tarafından teslim edilen katil zanlısı İbrahim K. (35)’nin itirafıyla Porsuk Çayı kenarında toprağa gömülü şekilde bulundu. Olayın alacak verecek meselesi yüzünden gerçekleştiği öğrenildi. İddiaya göre alacaklı olan Hasan Tetik kendine borcu olan İbrahim K.’yi telefonla arayarak borcunu ödemesini istedi. İşlerinin iyi olmadığını söyleyen İbrahim K. durumunun kötü olduğunu ispat etmek için Hasan Tetik’i Yenibosna mahallesindeki evinden alarak Kütahya Gediz karayolu 12. Kilometresinde bulunan küçükbaş hayvan çiftliğine getirdi.
Tuvaletini yapmak için arabadan indi
İddiaya göre çiftlikten çıkan Hasan Tetik ve İbrahim K. arabaya binerek geri dönmek için yola çıktı. Araçta küfürleşen Hasan Tetik tuvaleti geldiği için araçtan inerek arkasını döndüğü esnada İbrahim K. yanında getirdiği ruhsatsız tabancayla Tetik’in arkasından iki el ateş ederek öldürdü.
Cesedin üzerine beyaz çarşaf örterek gömmüş
Olayın ardından İbrahim K. silahla vurarak öldürdüğü Tetik’in cesedini 50 metre sürükleyerek porsuk çayı yanında çalılıkların arasında kazdığı çukura koyduktan sonra araçta bulunan beyaz bir çarşafı üzerine kapatarak toprağa gömdü.
Polise babası teslim etti
Endişeli hal ve hareketlerinden şüphelenen İbrahim K.’nin babası ne olduğunu ısrarla sorması üzerine oğlunun iki ay önce cinayet işlediğini öğrendi. Durumu öğrenen baba polisi arayarak oğlunun cinayet işlediğini ve gelip teslim almalarını istedi.
Her gece rüyalarıma girdi uyuyamadım
Polise babası tarafından teslim edilen İbrahim K. cinayeti işlediği günden buyana vicdan azabı çektiğini uyuyamadığını söyleyerek pişman olduğunu söylediği öğrenildi. Emniyetteki ifadesinin ardından İbrahim K. polis ve jandarmanın eşliğinde cinayeti işlediği bölgeye giderek cesedin nerede olduğunu gösterdi.

Ceset otopsiye gönderildi
Cinayet zanlısı İbrahim K.’nin itirafı ve yer göstermesinin ardından polis ekipleri Cumhuriyet Savcısının gözetiminde gösterilen yeri kazarak üzerine çarşaf kapatılarak gömülen Hasan Tetik’in cesedine ulaştı. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından Tetik’in cesedi otopsi yapılmak üzere DPÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü.
Detektörle delil arandı
Polis ekipleri olayın ardından sabah saatlerinde çevre güvenliği aldıkları cinayet bölgesi ve cesedin çıkarıldığı alanda metal detektörüyle boş kovan ve delil araması yaptı.
Öte yandan Katil zanlısı İbrahim K. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

Haber : O.K. (DHA)

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.