“ÖĞRETMEN ADAYLARI EĞİTİMDEN GEÇECEK”

“ÖĞRETMEN ADAYLARI EĞİTİMDEN GEÇECEK”

Eğitim Yayın: 02 Mart 2016 - Çarşamba - Güncelleme: 02.03.2016 14:34:29
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
3398 okunma
Google News

“ÖĞRETMEN ADAYLARI EĞİTİMDEN GEÇECEK”

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Şubat ayı atamasıyla göreve başlayacak olan 42 öğretmen Tavşanlı’da eğitim görecek. Haziran ayına kadar eğitim alacak öğretmenler 2016-2017 eğitim öğretim yılında göreve resmen başlayacaklar.

Bu doğrultuda yeni alınan kararla ataması yapılan öğretmenler önce eğitim sürecinden geçecek. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kırkaş; “Atamaların ülkemize, milletimize, çocuklarımıza, kendilerine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Türkiye’de 970 Bin eğitimci var.  Milli eğitim camiası sizlerin enerjisiyle daha da güç kazanacaktır” dedi.

ÖĞRETMEN ADAYLARI EĞİTİM SÜRECİNDEN GEÇECEK

 Şubat ayında ataması yapılan 43 öğretmen Haziran ayına kadar Okullarda eğitim görecek. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Tavşanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kırkaş; “Son Şubat atamasında atanan 30 Bin kişinin içerisinde ilçemize 43 aday öğretmen yetiştirilmek üzere görevlendirildi. İlçemize ise atanan 29 öğretmen var. Bizler bu süreç içerisinde ders yılı sonuna kadar sizleri bu ülkeye faydalı olacak şekilde yetiştirme noktasında üzerimize düşen ne varsa yapacağız” dedi.

Türkiye’yi askerimiz, polisimiz koruyor ama Türkiye’nin asıl vatanını koruyacak zihinleri, beyinleri yetiştirecek, ülkemizi muasır medeniyet seviyesine çıkaracak olan nesilleri yetiştirmek biz eğitimcilerin işidir diye konuştu.

Öğretmen adaylarına seslenen Kırkaş; “ Sizler şimdiye kadar belki tribünden izliyordunuz. Bahaneler buluyordunuz, şunlar eksik diyebiliyordunuz, ama bu saatten sonra artık bahane bulmak yok. Sizler bu takımın birer oyuncususunuz” dedi. 

 “BAŞARI ÇITASI EN YÜKSEK İLÇELERDEN BİRİSİYİZ”

Tavşanlı’nın eğitimdeki başarı derecesine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kırkaş; “Tavşanlı Kütahya bazında baktığımız zaman başarı çıtasını yükseltmiş bir ilçe. Ortak sınavlara baktığımızda ise 120 soruda 78 doğru ortalamasını yakalamış bir ilçe. Kütahya bazında ilk 10’un içerisindeyiz. YGS sınavlarında da % 50’lik yerleştirme başarımız var. Her geçen gün eğitim noktasında kadrosuyla birlikte hizmetlisinden en üst yöneticisine kadar el birliğiyle herkes gecesini gündüzüne katarak çalışmakta. Sizlerden de aynı gayreti bekliyorum” diye konuştu.

KIRKAŞ “1495” PERSONELLE HİZMET VERİYORUZ

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kırkaş; “ Tavşanlı’da 1 özel eğitim okulu, 5 anaokulu, 40 ilkokul, 26 ortaokul, 16 lisemiz bulunmakta. İlçemizdeki özel eğitim okulunda 46, okul öncesi eğitimde bin 610, ilkokullarda 5 bin 504, ortaokullarda 5 bin 228, liselerde ise 5 bin 956 olmak üzere toplam 18 bin 344 öğrencimiz öğrenim görürken, 85’i ücretli olmak üzere bin 265 yönetici - öğretmen ve 230 diğer personelle birlikte  bin 495 kişilik eğitim çalışanıyla çocuklarımıza hizmet veriyoruz” dedi.

Daha sonra toplantıya katılan İlçe Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Tavşanlı’da göreve başlayan aday öğretmenleri tebrik ederek başarılı çalışmalar diledi .

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.