Öğrenci Servis Şoförleri Bilgilendirildi

Gündem Yayın: 13 Eylül 2019 - Cuma - Güncelleme: 13.09.2019 11:32:41
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2179 okunma
Google News

 Öğrenci Servis Şoförleri Bilgilendirildi

 

Tuna İşleyen/ GÖRÜNTÜLÜ

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde çocukları servis araçlarıyla taşıyan şoförler için bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

2019-2020 Eğitim Öğretim yılı 9 Eylül Pazartesi günü başladı. Tavşanlı'da yaklaşık 18 bin öğrenci ders başı yaparken, birçok velide çocuklarını okullarına servis araçlarıyla gönderiyor. Bugün İlçe Emniyet Müdürlüğü, Jandarma ve Tavşanlı Belediyesi Trafik Zabıta Şefliğinin de aralarında bulunduğu ilgili birimler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde bilgilendirme toplantısı düzenledi. 

160 katılımcının hazır bulunduğu toplantıda Okul Servisleri Yönetmeliği hatırlatılarak 23. maddedeki 18 konuda istenen şartları, şoförlerin uyması gereken kuralları ve araç sahiplerinin yükümlülükleri anlatıldı.

Bu yönetmelikte amacın ticari faaliyet yürüten kişilere zorluk çıkartmak olmadığı, aksine güvenlik kurallarıyla işlerine yardımcı olmak ve çocukların olası tehlikelere karşı korunması olduğunun altı çizildi.

Tavşanlı Filiz Kooperatifi Başkanı Mehmet Küçük toplantının oldukça verimli geçtiğini söyledi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.