Nostalji Tren Sefere Başladı

Yaşam Yayın: 20 Ekim 2016 - Perşembe - Güncelleme: 20.10.2016 08:50:22
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3798 okunma
Google News

Kütahya Belediyesi tarafından özel  yaptırılan, Atatürk Bulvarı ile hisar kalesi arasında ücretsiz yolcu taşıyacak olan buharlı tren görüntüsündeki lastik tekerlekli 'Nostalji tren' seferine başladı.

Nostalji Tren'in sefere başlaması nedeniyle Zafer Meydanı'nda tören düzenlendi. Törene Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı AK Partili Süleyman Saraçoğlu, Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur ile çok sayıda kişi katıldı. Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu yaptığı konuşmada nostalji trenle ilgili olarak şu bilgileri verdi: 

"Kütahyamızın tarihi zenginliklerini ve kültürel zenginliklerimizi tanıtmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda yaklaşık 8 ay önce hazırladığımız nostalji trenini hizmete sunuyoruz. Tamamı el yapımı olarak Eskişehir'de yaptırdığımız bu trenimiz ilimizde gün içerisinde, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünden Zafer Meydanı'na, Asım Gündüz Caddesi'nden tarihi Hisar Kalesi'ne kadar gerek halkımızı, gerekse il dışından gelen misafirlerimizi ücretsiz olarak götürecek. Böylece hem nostalji olarak trene bineceğiz hem de kentimizin tarihini yerinde görme fırsatını yakalamış olacağız."

Başkan Saraçoğlu konuşmasının ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir, Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Jandarma Komutanı Mustafa Uğur ve vatandaşlarla birlikte trene binerek tarihi Hisar Kalesi'ne çıktı. Vatandaşlar nostalji trenin önünde bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.