NACİ ÖZCAN 1 YILIN BİLANÇOSUNU ÇIKARDI

NACİ ÖZCAN 1 YILIN BİLANÇOSUNU ÇIKARDI

Siyaset Yayın: 22 Kasım 2015 - Pazar - Güncelleme: 22.11.2015 17:42:10
Editör -
Okuma Süresi: 8 dk.
4167 okunma
Google News

NACİ ÖZCAN 1 YILIN BİLANÇOSUNU ÇIKARDI

 “ARTIK EMET İÇİN HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK”

 

 

Ak parti Emet ilçe başkanı Naci Özcan göreve geldiği 23 Kasım 2014’ten bugüne yaptığı çalışmaları değerlendirip gazetemizin sorularını yanıtladı. Özcan yol çalışmalarından sağlık  eğitim yatırımlarına, yeni fabrika yapımı,işçi alımlarından diğer kurum  yatırımları ve köy çalışmalarına kadar önemli açıklamalarda bulunduğu kadar işçi alımında Oğlu ve damadının işe alınması eleştirilerine de cevap verdi;

ÇAVDARHİSAR YOLU 365 GÜNDE YAPILACAK

 

Öncelikle yol konusu üzerine sorularımızı yanıtlayan Özcan Ak parti iktidarları döneminde 13 yılda Emet’ sadece 13 km yol yapıldığı eleştirilerini yanıtlayarak çalışmaları  değerlendirdi. Özcan yol çalışmalar konusunda şunları söyledi;

“Bu yıl 13 km Emet-Hisarcık çevre yolu tamamlanacak. Simav yolunda çalışmalar sürüyor.Bu yolumuz 2016 yılı sonunda tamamlanacak. Tavşanlı yolumuz yüklenici firmadan kaynaklanan hata olmasaydı bugün ya bitme aşamasına gelmişti,yada 2016 Naayınd ahep beraber açıyor olacaktık. Ama 2016’da bu yolumuz da hızlı bir çalışma yapılacak ve 207 Nisana yında bu yolumuz hizmete girecek.

Şuan 4. Milletvekili seçilen sayın Ahmet Tan  beye Ekonomi bakanımız sayın Nihat Zeybekçi’nin  ilçeye ziyaretinde araçla karayolundan getirilmesini rica ettik. Sayın bakanımız kara yolu ile Gediz’dn gelince yolun halini yakınen görmüş oldu.sayın bakanımızın tlaimatları ile Gediz yolunda proje yapma çalışmaları başladı.İnşallah Milletvekilimiz Ahmet Tan ile beraber bu yolun 2016 yılı programına alınması için uğraşacağız.

Çavdarhisar yolumuzda ise biliyorsunuz ihale yapıldı. Onalrca firmadan 5 firma kaldı.Şimdi bu firmaların itiraz süreci sürüyor. Bu süreç bittiğinde 2016 yılında Çavdarhisart yolu yapımı başlayacak.Ve 30 km’lk bu yolumuzun iş bitirme süresi 365 gün. 1 yılda Çavdarhisar yolumuz hizmete geçmiş olacak” dedi.

 

YENİ HASTANEYE KARDİYOLOG

 

Sağlık konusunda Aile hekimliği ve toplum merkezi binasının açılışının gerçekleştirildiğini belirten Özcan  yeni binada hizmet veren 112 acil servis istasyonunun kendine ait binasının Sağlık Meslek lisesi arkasına yapılacağını belirtti.

Özcan yeni hastanenin mevcut hastaneden farkları konusunda ise şunları şöyledi;” Sayın Milletvekilimiz Vural Kavuncu beyin gayretleri ile bu hastanemizde yoğun bakım ünitemizde bulunacak. Böylece yatak sayımız 76’ya yükselecek. Yoğun bakım ünitesi kurulunca bazı bölümlerin bölgesel hastane statüsünde hizmet vermesi için çalışacağız. Örneğin yoğun bakım ünitesi kurulan hastanemize bir Kardiyolog kadrosu açılması için Hisacık ve Çavdarhisar ilçelerimizle birlikte bölgesel talepte bulunacağız.

Biliyorsunuz ilçemizde gözlükçü açıldı. Hastanemizde göz doktoru yok.Kadrosunu almak zor ama Kamu hastaneleri birliği sekreterimizden  haftanını 3 günü Emet2e göz doktoru gönderilmesinin sözünü aldık.Yeni hastanede son model göz cihazları olacak.

Emet’e Ağız ve diş sağlığı hekimliğinin açılmasını talep ediyorduk.Ankara genelinde buna çalıştık.Ama nüfus yeterli gelmedi.Ancak yeni hastanemizde 4 tane diş doktoru kadrosu olacak olup,son model tıbbi cihazlarla donatılacağı için bu sorunumuzda ortanda kalacak. Yeni hastane ile birlikte birçok tıbbi cihazımız yenilenmiş olacak.

Ambulanssız kalmıştık. Emet’e tahsis edilen 3 ambulansın biri kaza yapmış,biri garaj göçmesi sonucu kızağa çıkmış tek ambulans kalmıştı. Yoğun çalışmalarımızla ilçemize sıfır bir ambulans kazandırıp hizmete soktuk.”

 

 

 

CEVİZDERE OKULU AYNI YERİNE YAPILACAK

Göreve geldikten sonra ilk icraatlarının Emet ilçesini eğitimde zorunlu hizmet kapsamına aldırmak odluğunu belirten Özcan 63 öğretmen ataması ile Emet tarihinin en yükske atama sayısını gerçekleştirdikleri beyan etti.

Özcan Cevizdere okulununu Belediye itfaiye alanına yapılamsına ilşkin ise;”Orada adliye binası var,mahkemeler kuruluyor.Ayrıca cami var. Bunların yanında okulun olmasının uygun olmayacağını düşünüyoruz.Ayrıca o mevkide oldukça fazla bir eğilim var.Okul binası yaparken yükske duvarlar yapmak gerekecek.Allah muhafaza bir çocuğumuz bu duvardan düşse hiçbirimiz altından kalkamayız”dedi.

Özcan Dere mahallesi halkının mahalle merkezinde okul talebine ilşkin ise İtfaiye dışında başka bir alan gösteirlirse yapılabilineceğini ifade etti.

Eğitim konusunda Özcan Özetle şunları söyledi;” 200 kişilik kzı yurdumuz yapılıyor. İmam hatip arkasına 200 kişilik erkek yurdu yapmı için çalışmalar sürüyor. Ayrıca Kredi yurtlar kurumunca yapılacak 400 kişilik  yurdumuzun çalışmaları da önümzdeki yıl başlıyor. Cevizdereden sonra Emet’in en eski okulu olan aynı zamanda ilk öğrencilerinden olduğum Gazi Kemal İlkokulumuzun da yeniden yapımı için uğraşacağız.

 

 

 

EMETBOR’A İŞÇİ ALIMI ŞUAN YOK

Naci Özcan Etimaden’in istenen satış rakamlarına ulaşamadığı için 3. fabrika yapımının 2016 yılında da beklenmediğini belirtirken yılbaşında alınacağı söylenen 45 işçi söylentilerinin ise gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Özcan 2016 yılında EtiMaden bünyesinden 10 ila 15 kadar Şehit ve gazi yakını alımı olacağını belirtti.Sülfirik asit fabrikasının 2016 yılında yapılacağını ve 65 istihdam sağlayacağını belirten Özcan;” Ama fabrika bunu bünyesindeki taşeronları kadroya geçiriptemi yapar ona bir şey diyemiyoruz.Yani dışarıdan yeni bir alım olmayabilir. Fabrika bünyesinde 700 taşeron var.”dedi.

Emet’in tüm istihdam yatırımlarını Emetbordan beklememesi gerektiğinide belirten Özcan;”6. organize sanayinin Emet’te kurulmasını sağlamalıyız. Emet ve Hisarcık arasında bu proje hayata geçirlmeli.Yollarımızında yapılması ile tüm ilçelere merkezi bir knoumda oalcak iki ilçe arasına 6. organize sanayi neden olmasın?”dedi.

 

 

OĞLAN-DAMAT MESELESİ VE SIFIR ARABA RÜŞVET TEKLİFİ

 Kendilerine en çok taşeron iş için gelindiğini belirten Özcan, partilerin bu yükten kurtulmsı için sanayinin gelişmesinin ve organize sanayinin önemine vurgu yaptı.

Göreve geldikten sonra Emetbor’a alınan 20 işçiden 12 si Emet’ten alınırken Oğlu ve damadının alınmasının çok eleştirldiğini ve şikayet edildiğini belirten Özcan şunları söyledi;”Eğer oğlum ve damadıma bu işler nasip olmamaış olsa ben Cumhurbaşkanıda olsam bu işler olmazdı. 3 kişinin başvurduğu bir bölümden oğlumun girmesi eleştirildi.Burası Emet.Eğer almasaydım da şahsımı saflıkla itham edeceklerdi. Ben 28 yıllık devlet memurluğu yapmış bir adamım.Aldığım maaş bellidir.Tokilerde 400 TLye ikamet ediyorum. Ankara gezilerimi oğlumun maaşıyla gerçekleştiriyorum.Eğer rüşvet yemiş olsam bugün buna ihtiyaç olmaz arabalarım 2-3 tanede dairem olurdu. 20 işçi alımda kadrolu işe sokmam halinde sıfır araba teklif edenler oldu.Allah şahit,bu tür şahısları partiden kovaladım.Geçmişten gelen bir alışkanlık varmış.Biz bugün partimizi bu tür düşünenlerden kurtardık. Parti ayrımı yapmadan da tüm gençlerimize yeni iş kapıları açmak için uğraşıyoruz “dedi.

Gazetemizin sözlü mülakatlarının neden Emet’te değilde Ankarada yapıldığı sorularına da cevap veren Özcan;” Dönemin genel müdürü Orhan Yılmaz ile bu konuları görüştük.Daha önce bir başka yerde yaşanan sıkıntı nedeniyle böyle bir karar aldıklarını belirttiler. Olay çıkmayacağı garantisi vermemeze rağmen genel müdürlük örnek teşkile deceği gerekçesiyle işçilere kumanya vermeyi ama Ankaraya gelmeleri gerektiğini ifade etti. Yoksa bizlerde yüzlerce gencimizi neden Ankaraya taşıyalım?”dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.