Mutlu Çocuklar Güçlü Türkiye

Gündem Yayın: 10 Ekim 2019 - Perşembe - Güncelleme: 10.10.2019 14:03:20
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1942 okunma
Google News

Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, “2023 Vizyonu”nun Türkiye için büyük bir fırsat olduğuna dikkat çekerek, “Mutlu Çocuklar Güçlü Türkiye  - MEB 2023 Vizyonu’nu hayata geçirmek ve uygulayabilmek için mücadele ediyoruz” dedi.

Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, okul ziyaretleri kapsamında Dumlupınar Ortaokulunu ziyaret etti. 

Vali Toraman’a İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Aybek ile Okul Müdürü Ahmet Kayabaşı eşlik etti. 

Okul binasında incelemelerde bulunan Vali Toraman, derslere katılıp öğrencilerle de görüşüp başarılar diledi. 

Vali Dr. Ömer Toraman sınıf ziyaretlerinin ardından öğretmenlerle bir araya gelerek istişarelerde bulundu, istek ve arzularını dinledi.

“MODERN VE DONANIMLI OKULLARDA EĞİTİM VERİYORUZ”

Okulların fiziki olarak güvenli ve yeterli olduğunu, eğitim materyalleri, derslik, öğretmen ve öğrenci sayısında herhangi bir eksiklik olmadığını kaydeden Vali Toraman, “Artık okullarımıza yapılabilecek olan spor ve konferans salonları, laboratuvar, atölyeler gibi eğitimin tamamlayıcı unsurlarını konuşuyoruz” dedi. 

“BAŞARIDA TEK KRİTER SINAVLAR DEĞİL”

Merkezi sınavların öğrencilerin başarılarını değerlendirmede tek kıstas olmadığının altını çizen Vali Toraman, “Öğrencileri hayata hazırlamak da önemli. Okuyabilen, yazabilen, anlayabilen, sorgulayabilen, grup çalışması yapabilen, paylaşabilen, problem çözebilen öğrenciler yetiştirmeliyiz. Çocuklarımızın aile, çevre ve toplumla sağlıklı iletişim kurabilen fertler olarak yetişmesini arzu ediyoruz. Öğretmenimize çok büyük bir güvenimiz var. Velilerimizden de aynı güveni hem okul hem öğretmenlere duymalarını istiyoruz” diye konuştu. 

“SINIFLARDAKİ ÇEŞİTLİLİK MUTLULUK VE BAŞARI GETİRİR”

Sınıf içi kültürel, ekonomik ve sosyal çeşitliliğin de öğrenciyi hayata hazırlamada en önemli faktörlerden biri olduğuna değinen Vali Toraman, “Toplum nasıl binbir renk barındırıyorsa okulda da sınıfta da böyle olmalı. Sınıf ne kadar çeşitli olursa öğrenci hayata daha iyi hazırlanır. Çocuklarımız, kendisinden daha başarılı ve başarısız çocuklarla aynı sınıfta oturabilmeli, paylaşabilmeli ve konuşabilmeli” ifadelerini kullandı.
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.