MUHİTTİN ŞAHİN ÇOK AMAÇLI TOPLANTI SALONU HİZMETE AÇILDI

Gündem Yayın: 28 Eylül 2017 - Perşembe - Güncelleme: 28.09.2017 14:35:16
Editör -
Okuma Süresi: 10 dk.
2444 okunma
Google News


Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yaptırılan Muhittin Şahin Çok Amaçlı Toplantı Salonu törenle hizmete girdi.
 
Kütahya’nın Şaphane ilçesine bağlı Çamköy’deki açılış törenine Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, Şaphane Kaymakamı, Pazarlar Kaymakam Vekili Oltan Bayraktar, Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Şaphane Belediye Başkanı Rasim Daşhan, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Bülent Keskin, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Murat Koyak, İl Genel Meclisi Üyeleri, bazı daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı. 
 
Açılış konuşmasını yapan Çamköy Muhtarı Siyami Hüseyin Kanat,  “Köyümüz için önem arz eden bu tesisin yapımında emeği geçen başta Sayın Valimiz olmak üzere, herkese teşekkür ediyorum. Bu tesisin köyümüze kazandırılmasında çok emeği bulunan ve yeni görevi sebebiyle aramızda bulunamayan önceki Kaymakamımız Asım Solak’a teşekkür ederim. Tesisimizin köyümüze hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
 
“330 BİN TL’YE MAL OLDU”
 
330 bin TL’ye mal olan Muhittin Şahin Çok Amaçlı Toplantı Salonuna Köylere Hizmet Götürme Birliğinin 300 bin TL destek verdiğini belirten İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, “Gördüğünüz tesise özel idaremiz, Köylere Hizmet Götürme Birliğimiz kanalıyla 300 bin TL yardım yaptık. 30 bin TL’sini de köy muhtarlığımız karşıladı. Köylülerimizin bu hizmetlerin daha fazlasını hak ettiğini düşünüyorum. Bu gayeyle biz de böyle güzellikleri görünce daha fazla azmiyle motive oluyor ve insanımızın yaşam standardını yükselten hizmetlere devam ediyoruz” dedi.
 
“KÖYLERİMİZDEKİ ALTYAPI SORUNLARINI ÇÖZDÜK”
 
Şaphane’ye yapılan yatırımlar ve devam eden çalışmalar hakkında bilgiler veren İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, "Bizler İl Genel Meclisi olarak, Kütahya genelindeki 550 köyümüzde alt yapı sorununu yüzde 95’in üzerinde halletmiş durumdayız. Alt yapı sorunlarını bitirdikten sonra köylerimizin güzelleştirilmesi için üst yapıya ağırlık verdik. Bu anlamda köylerimizde her türlü mimari çalışmayı, köy meydan düzenlemesini, bayanlarımızın onlara tahsil edilen alanlardaki spor yapabilme amaçlı ve onların bir araya gelip biçki, dikiş ve örgü yapabileceği kamelyaları yapıp hizmete sunmak bizleri memnun ediyor. 3 köyümüze 3 km. sıcak asfalt, İnceğiz’i Şaphane’ye bağlayan ve bugün alternatif bir yol oluşturan 5 km’lik sıcak asfalt ve Gaipler köyümüzü biraz ilerde kaldı 2 km’lik sıcak asfaltla buluşturduk. Bugün 10 km. Şaphane ilçesinin köylerinde sıcak asfalt çalışmamız oldu. Şaphane ilçesinin büyüklüğünü göz önüne aldığımızda çok önemli bir hizmet ve memnuniyet oranımız çok yüksek. İnceğiz ve Şaphane’ye yaptığımız yolla ilçe merkezinde oturan vatandaşlarımızın da Kütahya’ya, Uşak’a bağlantılarını kolaylaştırmış oluyoruz. Şaphane ilçemizin iki noktada Pazarlar’la olan 3 km. bağlantısını yaptık. Pazarlar ilçemizin Sarayköy ile Karaköy arasında 5 km’lik yolu yapıyoruz. Şaphane’mizin Gediz ile olan bağlantısını sağlayan ve Kütahya, Hisarcık üzerinden ulaşımını kolaylaştıran Değirmendere, Kepenez yolunda da asfalt çalışmamız var. Şaphane’nin eskiden tek girişi vardı şimdi 3 noktadan Şaphane’yi değişik merkezlere bağlıyoruz. Bu arada köylerimizin büyük bir oranda kilit taşını çözdük” diye konuştu.
 
“AÇILAN TESİS BİR İLK”
 
Muhittin Şahin Çok Amaçlı Toplantı Salonunun Şaphane tarihinde bir ilk olduğuna dikkat çeken Şaphane Kaymakamı, Pazarlar Kaymakam Vekili Oltan Bayraktar, “Köyümüz bu hizmeti fazlasıyla hak ediyor. Bu tesisler artık köylerimiz için büyük bir ihtiyaç çünkü her ne kadar Şaphane’miz göç verse de köylerimizin bir ayağı Kütahya’da, bir ayağı Uşak’ta, bir ayağı İzmir’de. Düğünlerde, cenazelerde, asker uğurlamalarında bu tür salonlara olan ihtiyacımız bütün köylerimizde dile getiriliyor ve bu bağlamda bu kadar geniş çaplı bina olmasa da bütün köylerimizde bu çalışmaları organize ettiğimiz tesislerimiz var. Çamköy’ümüzdeki bu güzel tesisimiz bir ilk. Bütün yapılacak programları kapsayacak güzel bir tesis olma noktasında bir ilki gerçekleştiriyoruz. Bu tesisimiz diğer köylerimize de örnek olacak ve önümüzdeki yıllarda bu tesisler önümüzdeki yıllarda bütün köylerimizde inşa edilecektir” dedi.
 
“TÜRKİYE’DE HİZMET YÜRÜYÜŞÜ VAR”
 
Türkiye’nin her köşesinde hizmetlerin hız kesmeden sürdüğünü belirten AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, “Hem Şaphane ilçelerimizde, hem diğer ilçelerimizde hem de bütün Türkiye’de gerçekten son yüz yılın bütün hizmetlerini geçecek şekilde bir hizmet yürüyüşü var. Bunu bütün Türkiye’de hep birlikte görüyoruz. Bizler sizlere hizmet etmekten onur duyuyoruz” dedi.
 
“OMUZ OMUZA MÜCADELE VERMELİYİZ”
 
Kurtuluş Savaşı’ndan 15 Temmuz’a dek büyük mücadeleler veren milletin her şeyin en iyisini hak ettiğinin altını çizen Milletvekili Ahmet Tan birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Tan, “Bugün kimliklerimizin ardından bir siyasi partinin amblemleri var gibi ama genel anlamda Türkiye’de şuandaki mevcut durum itibariyle artık hiçbirimizin siyasi partisinin bir anlam ifade ettiğini düşünmüyorum Türkiye’nin birliği ve dirliği anlamında. Biz el ele, kol kola, omuz omuza bir mücadele içerisindeyiz. Tekrar güçlü dönemlerimize dönmememiz için bu millete 100 yıldır operasyon yapılıyor ama milletimiz artık uyandı, o dönemler geçti. Hiçbir ayrımı kabul etmiyoruz. Bir beka meselemiz var. Türkiye’nin istiklal ve istikbal mücadelesinin yaşandığı bir dönem geçiriyoruz. Batılıların emperyalist ve kapitalist düşüncesinin etki edemediği bir takım yerler var. Eğer biz de o yerlerden birisi olmak istiyorsak el ele, kol kola, omuz omuza olmamız gerekiyor. Bir milleti bölemiyorlarsa o zaman diş geçiremiyorlar. Bölünmeyeceğiz, parçalanmayacağız ve yorulmayacağız” şeklinde konuştu.
 
“HİZMETTE KÖY, ŞEHİR AYRIMI YAPMIYORUZ”
 
Çok amaçlı toplantı salonuna Muhittin Şahin’in isminin verilmesinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, hizmetlerin köy, şehir ayrımı yapılmaksızın sürdürüldüğünü söyledi. Vali Nayir, “Açılışa gösterilen ilgi bu hizmete duyulan ihtiyacın da bir göstergesi oldu. Bizler kent, kır, şehir, köy ayrımı yapmadan güzel Kütahya’mızdaki hizmetleri daha üst çıtalara getirme gayreti içerisindeyiz. Şehirde ne varsa köyde de o olmalı felsefesiyle yola çıktık. Artık çamurlu yollarımız yok, bütün köylerimizde de kilitli parkelerle, orta refüjüyle, kenar kaldırımıyla birlikte köylerimizi de bu hizmete ulaştırmaya çalışıyoruz. Bizim insanımız bunu fazlasıyla hak etmiş durumda. Buradaki çok amaçlı salonumuzda bu köyümüzün kültürünün yaşatılmasında, sevinçlerinin, üzüntülerinin paylaşılmasında, eğitiminde kültüründe önemli bir yer tutacak bir alan hizmeti olarak burada bizlere hizmet verecek. Aynı zamanda bir kadirşinaslığın da göstergesi oldu. İlimize hizmet veren ve kaybettiğimiz İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Muhittin Şahin’in adının yaşatılmasına sebep oldu. Aynı zamanda kararında ve uygulamasında emeği geçen bir önceki Kaymakamımız Asım Solak’ın da anılmasına sebep oldu. Biz kadirşinas bir milletiz, bize hizmet edenleri de yad edilmesi, onların da haklarının verilerek isimlerinin geçmesi beni de sevindirmiş oldu” diye konuştu.
 
Muhittin Şahin Çok Amaçlı Toplantı Salonundan özellikle köy kadınlarının en iyi şekilde istifade etmesi gerektiğine vurgu yapan Vali Nayir, “Buralar yapıldığı kadar bir fonksiyona kavuşması da önemli. İnanıyorum ki Çamköy halkı buradan en yüksek istifadenin de yollarını bulacak. Gerek eğitim, gerek din hizmetleri, gerek sosyal hayat olarak buraları sonuna kadar kullanıp, kapısında kilit olmadan ihtiyacımız olan her günde neşemizi, kederimizi paylaşacağımız, kültürümüzü yaygınlaştıracağımız yerler olarak buralara ihtiyacımız olduğunu biliyoruz. Yapılan harcamaların karşılığı buraların kullanılmasıyla ödenmeli. Yoksa herhangi övünecek bir şeyimiz kalmaz. Buralara emek verenlere teşekkürümüzü o şekilde ifade etmiş oluruz. Özellikle annelerimiz buraları kendi evlerinin birer parçası olarak bilip, buralardan en büyük istifadeyi sağlamalı. Köy muhtarlığımız da onlara bu kapıları açarak buraları hizmete tabi tutmalı. Birliğimizi beraberliğimizi sağlayacak ortak mekanların kıymetini bilecek şekilde buraları kullanmak hepimize nasip olsun inşallah” diye konuştu. 
 
Şaphane Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından dualar eşliğinde Muhittin Şahin Çok Amaçlı Toplantı Salonunun kurdelesi Vali Ahmet Hamdi Nayir ile protokol üyeleri tarafından kesilerek hizmete sunuldu.
 
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.