Moğolistan’dan Shariin – Gol Şehri İle Tunçbilek Belediyesi Kardeş Oldu

Gündem Yayın: 19 Nisan 2016 - Salı - Güncelleme: 19.04.2016 11:44:48
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2923 okunma
Google News

 

Moğolistan’dan Shariin – Gol Şehri İle Tunçbilek Belediyesi Kardeş Oldu

 

Türk - Moğol ilişkilerini güçlendirmek üzere Kütahya’ya gelen Moğolistan’ın Shariin – Gol Şehri  Başkanı ve Belediye Halk Temsilcileri Tunçbilek Belediyesi ile kardeş şehir oldular.

Tunçbilek Belediye Başkanı Agah Aşkın Moğolistan’dan gelen heyeti Tunçbilek’te ağırladı. Ziyarette Shariin – Gol Şehri Başkanı Amarsana ile kardeş şehir imzası atıldı.

Gerçekleştirilen ziyarette Shariin – Gol Şehri Başkanı Amarsana, benzer kömür madenlerine sahip Tunçbilek Belediyesi ile kardeş şehir olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederken, her yönüyle ilişkilerin daha da geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.  

Shariin – Gol Şehri Başkanı Amarsana’a, “Öncelikle Tunçbilek Belediyesine bizleri misafir edip ağırladıkları için teşekkür ederim. Benzer kömür madenlerine sahibiz. Ortak birçok değerlerimiz bulunuyor. Madenciliği birlikte geliştirmek istiyoruz, ortak çalışmalar yaparak birçok alanda gelişimi sağlamak istiyoruz. İki Belediyemizin ortak çalışmalar yürütmesini istiyorum” dedi.  

Tunçbilek Belediye Başkanı Agah Aşkın misafirlerinin gelmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “  Beraberliğimizin ve birlikteliğimizin genel amacı Türk Dünyası Belediyeler Birliğinin öncülüğünde ve onların gözetiminde Tunçbilek Belediyesi ile Moğolistan’ın Shariin – Gol Belediyesi’nin kardeş şehir olması amacıyla toplanmış bulunuyoruz. Özellikle iki bölgemizin kültürel, sosyal ve diğer yönlerdeki ortak değerlerini paylaşmak, bilgi ve fikir alışverişi yapmak için kardeş şehir anlaşmasını sağlıyoruz. İki şehrimizin en çok ortak olarak gördüğümüz değerlerinden bir tanesi ikisinin de kömür şehri olmasıdır. Bizleri bu daha çok birbirimize bağlıyor. İki ülkemizin arasındaki işbirliği bugün burada iki kardeş şehir olacak ve bu birlikteliğimizin diğer şehirlere de örnek olmasını istiyoruz. İmzaladığımız kardeş şehir anlaşmasının her iki tarafa da hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Her iki Belediye Başkanı ve temsilcileri birbirlerine hediyeler takdim etti. Shariin-Gol Belediye Başkanı Amarsana, geceye katılan davetlilerin çocuklarına da Moğolistan'dan getirdiği hediyeleri takdim etti.

 Program Halk oyunları gösterimi ve Türk Sanat Müziği Sanatçıları Ahmet Şakrak ile Serhat Çağırtkan'ın musikisi ile son buldu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.