Milli İttifak Kütahya’da

Milli İttifak Kütahya’da

Siyaset Yayın: 28 Mayıs 2015 - Perşembe - Güncelleme: 28.05.2015 12:20:34
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
3414 okunma
Google News

Milli İttifak Kütahya’da

Saadet Partisi (SP) ve Büyük Birlik Partisi (BBP) tarafından kurulan Milli İttifak’ın liderleri Mustafa Kamalak ile Mustafa Destici, Kütahya’da halka seslendi.

Zafer Meydanı’nda düzenlenen mitingde ilk olarak Milli İttifak’ın Kütahya milletvekili adayları tanıtıldı. Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, yaptığı konuşmada, ekonomik sorunlar başta olmak üzere bir dizi eleştiriyi sıraladı. Davutoğlu’nun Suriye meselesinde sorumlu olduğuna dikkatleri çeken Destici, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da tarafsızlık üzerinden eleştirdi. Destici, “Çerez parası diyorlar. Biz o çerezleri boğazınızdan çıkarıp, millete vereceğiz” dedi.

Ülkemizdeki manevi değerlere bir isyan olarak ittifak kurduklarını da söyleyen Destici “ Zinayı serbest bırakanlara inat kurduk bu ittifakı. Domuz etini kasap raflarına koyanlara isyan olarak bu ittifakı kurduk.  Pastanın üzerine ayeti kerimeleri yazanlara karşı bunu kurduk. Manevi değerlerimize karşı hiçbir dönemde bu kadar yozlaşma olmadı. Önünde prof titri bulunan iktidar partisinin yönetiminde bulunan biri, ‘serok Tayyip Erdoğan, salllahu aleyhi vesellem’ diyor. Bu bir sapkınlık değil mi. Salat ve selam yalnızca Allah’ın resülünedir. Yeryüzünde bunu hak eden başka hiçbir kimse yoktur” eleştirisini de dile getirdi.

Destici, "Bizler, ülkesi, devleti, milleti için, inançları için siyaset yapan kadrolarız. Ve bugüne kadar hem Saadet Partisi’ne gönül veren hem Büyük Birlik Partisi’ne gönül verenler asla bu şiardan ayrılmadılar. Bundan sonra da ayrılmayacağız. İnançlı kadrolar bundan sonra omuz omuza birlikte meclise girsin ve Milli iktidarı kursunlar diye Milli İttifakımızı oluşturduk ifadelerini kullandı.

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak ise, “Oylar bölünmesin diye değil, ülke bölünmesin diye geliyoruz. Önceki gün Erzurum’daydık. Dört bir koldan yolları kapatmışlar. Saadet miting alanına giden yolları kesmişler. Gerekçe Mursi için maraton koşusu düzenlemişler. Dedik ki orada bre gafiller. Meydanları kapatabilirsiniz ama gönüllere giden yolu kapatabilecek misiniz? Şu an bir kısım gafiller alanın fotoğrafını çekiyor. Gönüllerin de fotoğrafını çekebilecek misiniz. Mesele değil. Bugün kardeşlerin buluştuğu, yüreklerin tutuştuğu gündür. Allah’ın izniyle bugün şafağın söktüğü bir gündür. Kardeşlerim Alperenler, yiğitler, mücahitler. Biz bir ananın iki evladıyız. Birlikte rahmet vardır dedik. Sicili tertemiz, kadroları tertemiz iki kardeş parti olarak bir araya geldik. Sonra aziz milletimize seslendik. Sen de gel kardeşim dedik. Sen de gel aziz milletim, sen de gel Kütahyalım. Gel ki bir olalım, diri olalım. Gel ki Kütahyamızın problemlerini el ele verip birlikte çözelim” şeklinde konuştu.

Kamalak, Milli Görüş’ün eskiden yaptıklarını yakın zamanda yine yapacaklarını ifade ederek şunları söyledi:

"Caddeler, sokaklar, kaldırımlar bizim, ama üzerindeki otomobiller yabancı. Semalar bizim, havaalanları bizim, ama uçaklar yabancı. Denizler bizim, limanlar bizim, ama gemiler yabancı. Ordu bizim, asker bizim ama elindeki silah, altındaki tank yabancı. Kullandığı jet yabancı. Peki, bu hükümet hala ne ile övünüyor? ’Bu sene 500 bin otomobil aldık’ diyor. İşte Milli görüş farkı bu. Allah’ın izniyle yine geleceğiz, yine yapacağız. İnşallah Saadet iktidarında 500 bin otomobil almakla değil, 1 milyon otomobil yapıp satmakla gururlanacağız. Şimdi ara sıra çıkıp milleti kandırmak için ’yerli otomobil yapacak yiğit arıyoruz’ diyorlar. Hiç beyhude yorulmayın dostlar. Milli Görüş iktidara gelmeden, Saadet Partisi iktidar olmadan bırakın otomobil yapmayı, siz otomobilin bir tekerini bile üretemezsiniz tekerini. Bu gerçeklere rağmen iktidar ve muhalefet kısır polemiklerle milleti oyalıyor. Son örneğini Diyanet tartışmasında gördük. Günlerdir işi gücü bıraktılar, CHP’si, HDP’si, AKP’si Diyanet’le uğraşıyor. Maalesef Sayın Cumhurbaşkanımız da bu polemiklerde başrol oynamaya başladı. Önceki gün çıktı, Diyanetle ilgili büyük bir müjde vereceğini açıkladı. Peki ne çıktı müjdeden, son model zırhlı Mercedes. Bak Kütahya’dan sesleniyoruz. Çekin elinizi Diyanet’in üzerinden. Diyanet bu milletin en güzide kuruluşudur. Bu güzide kurumu kirli polemiklerinize alet etmeyin”.

Bizim iktidarımızda eğer yakınımız bile kirli bir işe bulaşacak olursa onu meydana bırakmaya söz veriyoruz. Davetimiz budur diyen Kamalak,  Temiz toplum, temiz siyaset temel ilkemizdir. Kütahyalı her bir gencimiz için iş imkanı sağlayalım. Neden sen kenarda oturuyorsun ki gel sende gel dedi.

Kamalak sözlerine şöyle sürdürdü; Her reklamda yerli tank, yerli helikopter, yerli uçak yapmış gibi gösteriyorlar. Kütahyalı kardeşim sizlere soruyorum. Kütahya’da helikopter fabrikası var mı? Son zamanlarda böyle bir fabrika kuruldu mu bizim mi haberimiz yok. Peki uçak fabrikası var mı? Nerede yapmışlar bu uçak fabrikasını. Bir sürü yani son elli yılda buraya ne gibi yatırım yapılmış ise hepsi alıp götürülmüş. Gençlerimiz gidiyor. Bakın iş yok. Evlenmek isteyenler evlenemiyor. İmkan yok. Evlenenlerin çoğu geçim sağlayamıyor. Boşanmalar maalesef alabildiğine devam ediyor. Tek yaptıkları şey milleti kandırmak. Ama bu sefer  ne Kütahyalımız nede bütün olarak aziz milletimiz kalmayacaklardır. Bu sefer gerçekle sahteyi, aslı ile aziz milletimiz birbirinden ayıracaktır.”

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.