Milletvekili Kavuncu Hisarcık'ta

Milletvekili Kavuncu Hisarcık'ta

Siyaset Yayın: 07 Mayıs 2015 - Perşembe - Güncelleme: 07.05.2015 10:39:45
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
4252 okunma
Google News

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ve AK Parti Hisarcık İlçe Başkanı Salim Turası ile birlikte Emet Bor İşletmesi’ne bağlı Hisarcık Konsantratör Tesisleri’ni ziyaret etti. Tesisleri gezdikten sonra işçilerle birlikte yemek yiyerek onlarla sohbet eden Kavuncu yaptığı açıklamada, “Eti Bor’un kendi asli işiyle alakalı bir özelleştirme yok. Onu birine vermemiz veya satmamız söz konusu değil” dedi.

A

Milletvekili Kavuncu ayrıca , “Bunu Enerji Bakanım da defalarca açıkladı. Eti Bor’un kendi asli işiyle alakalı bir özelleştirme yok. Asli işi olmayan kısımlarda hizmet alımları devam ediyor. Ama madenin kendisi devletin, bor stratejik bir maden. Onu birine vermemiz veya satmamız söz konusu değil. Yani o anlamda özelleştirmesi yok. Ama madenin işlenmesi esnasında işte kamyon tutuyorsun, yük atıyorsun, dekapaj yapıyorsun bu alanlarda taşeron sistemi devam ediyor ve devam edecek. Bor madeni çok çeşitli alanlarda katkı maddesi olarak kullanılıyor. Eti Maden bir tedarikçi, yani hammadde sağlıyor. Belki ülkemizin yapması gereken şimdiye kadar eksik kalan nokta bu hammaddenin teknolojik ürünleriyle üst ürünlere dönüşmesi anlamında. Şimdi AK Parti döneminde Eti Madende Hisarcık ve Emet ilçelerinde şu yapıldı. Biz 10 sene evvel ne yapıyorduk? Madenle birlikte taşı toprağı alıp bu şekilde gönderiyorduk. Ancak şimdi hammaddeyi burada yarı mamul hale getiriyoruz. Bu önemli bir şey. Bu fabrikalar burada bunun için kuruldu. Bu madenle ilgili araştırma geliştirme merkezlerimize ve üniversitelerimize çok iş düşüyor. İnşallah önümüzdeki dönemlerde giderek artacak eğitim alanlarında yatırımlarımız var. Bizim beklentimiz bor madeninin daha da geliştirilerek ürün halinde dışa satışını sağlamak” ifadelerinde bulundu.

Daha sonra Tarım ilçe Müdürlüğü ve Hisarcık Orman İşletme Şefliği’ni ziyaret eden AK Parti’li Kavuncu burada yetkililerden bilgi aldı. Hisarcık Meslek Yüksek Okulunu da ziyaret eden Kavuncu ve beraberindeki heyet ,okul yönetimi ve öğrencilerle bir süre sohbet ederek sorunları dinledi.

Hasanlar ve Karbasan köylerine de ziyarette bulunan Kavuncu, vatandaşların sorularını yanıtladı ve yapılması gerekenler hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Haber: Yunus Daşdemir

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.