MİLLETVEKİLİ KAVUNCU’DAN ROMATİZMA VE SAĞLIK SÖYLEŞİSİ

MİLLETVEKİLİ KAVUNCU’DAN ROMATİZMA VE SAĞLIK SÖYLEŞİSİ

Sağlık Yayın: 08 Ekim 2015 - Perşembe - Güncelleme: 08.10.2015 14:59:49
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
4006 okunma
Google News

 MİLLETVEKİLİ KAVUNCU’DAN  ROMATİZMA VE SAĞLIK SÖYLEŞİSİ

 

 

Tavşanlı Belediyesi ve Kütahya İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi işbirliğiyle düzenlenen sağlık söyleşisinde Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu’nun sunumuyla Romatizma ve Sağlıklı Yaşam konusu anlatıldı.

Belediye Kültür Sarayı’nda gerçekleştirilen söyleşiye Kaymakam Numan Hatipoğlu, Kütahya İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. İsmail Zehir, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Özden ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Program öncesinde salon girişine kurulan cihazlarla vücut yağ ölçümü yapıldı. Ayrıca Kaymakam Numan Hatipoğlu ve Kütahya İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İsmail Zehir, Prof. Dr. Vural Kavuncu’ya hediye takdim etti.

Milletvekili Vural Kavuncu, 200 çeşit romatizma hastalığının bulunduğunu söyleyerek, kendini iyi hmeyen, ağrılar çeken, sabah uyandığında dinlenmemiş halde ve yorgun kalkan vatandaşların mutlaka uzman bir hekime başvurmalarını istedi.

Kavuncu, “Romatizmalar iltihaplı ve iltihapsız olarak baş gösteriyor. Bu tür hastalıklara çoğunlukla kadınlarımız yakalanıyor. Ev işi yaparken yanlış uygulamaların yanında stres de büyük etken” dedi.

Zararlı alışkanlıklardan kesinlikle uzak durulmasını isteyen Prof. Dr. Vural Kavuncu, “Sigara insan sağlığını her yönden bozan çok zararlı bir alışkanlıktır. Lütfen sigara ve benzeri alışkanlıklarınıza sağlığınız için son verin. Stresten mümkün olduğunca uzak durmaya çalışalım. Beslenme alışkanlıklarımızı sağlıklı hale getirelim. Akdeniz diyeti dünyadaki en sağlıklı diyettir. Artık Tavşanlı’da da enginar gibi yiyecek alışkanlıklarının kazanılması gerekiyor. Ayrıca vatandaşlarımız genelde sporu ihmal ediyor. Spor yapmıyor ve hareketsiz bir yaşamımız varsa mutlaka beraberinde sağlığımız bozulacaktır. Kadınlarımız genelde (Ben akşama kadar ayaktayım. Spora ne gerek var) gibi düşünce içerisine giriyor. Bu spor değildir. Sadece yorgunluktur. Spor demek vücudun biraz zorlanması demek. Ter dökmek demektir. Halkımızdan sporu ihmal etmemelerini tavsiye ediyorum” dedi.

Kavuncu, programın sonunda kendisine yöneltilen sorulara da yanıt verdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.