MHP’DEN GÜNDEME DAİR AÇIKLAMA

Gündem Yayın: 04 Nisan 2018 - Çarşamba - Güncelleme: 04.04.2018 14:04:10
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
2078 okunma
Google News

   MHP Tavşanlı İlçe Başkanı Hasan Aydoğan  MHP kurucusu merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’in vefatının seneyi devriyesi münasebetiyle önemli açıklamalarda bulundu.    Aydoğan “Merhum Başbuğumuz Milliyetçi Hareketi bir zorunluluk neticesinde kurmuş temellerini belli esas ve doktrinlere bağlamıştır. Milli bakışın değer kaybettiği ve erozyona uğradığı dönemlerde bir umut ışığı olarak Yüce Türk Milletinin hizmetine sunmuştur. Kısacası Milli Şuur Milliyetçi Hareket Partisini doğurmuştur. Bir topluluğa millet kavramını yükleyebilmemiz için o topluluğun geçmiş ve geleceğe sahip olması gerekir. Şüphe yoktur ki siyasi çizgimiz henüz ruhlar âleminde doğmamış sırasını bekleyen evlatlarımızın, torunlarımızın geleceğini düşünerek adımlarını atar ve uygulamaya koyar.  

 MHP dün olduğu gibi bugünde liderinin emrinde Türk Milletinin zorda kaldığı keskin virajlarda bir adım öne çıkarak gereği neyse onu yapmıştır. Kim ne derse desin yaşanan ne varsa Milliyetçi Hareketin vicdanında saklıdır. Yeri ve zamanı geldiğinde siyasi olgunluk ve üslup çerçevesinde değerlendirilerek gereği yapılır.
    Hareketimiz ölüm karşısında sınav vermiş 1980 öncesi nasıl ki Rusya odaklı kominizim akımlarının hedefinde olduysa, yakın tarihte de Emperyalizm odaklarının birincil hedefi haline gelmiştir.
Ülkücü Hareket Türk milletinin beka sorumluluğunu yüklenmiştir.Ülkücü Hareket Türk İslam değerlerini emanet aldığını bilmektedir.
Ülkücü Hareket aldığı emanetleri milli ahlak irade ve şuurla taşıyacağının farkındadır.Ülkücü hareket demokratik yolların kullanılmasının önemini bilmektedir.Ülkücü hareket işbirlikçi ve tuzaklara boyun eğmeyerek emanet aldığı değerleri nereye ulaştıracağını ve kızıl elmaya giden yolun meşakkatli olduğunun farkındadır.    Özellikle 2009 yılından bu tarafa dile getirmeye çalıştığımız hadiseler maalesef 15 Temmuz hainliyle haklılığımızı ortaya koymuştur. Tabi ki Milliyetçi Hareket ve lideri haklı çıkmakla avunmayıp millet menfaati neyi gerektiriyorsa bu  yolda adımlar atmaya devam etmiş ve edecektir. Liderimiz Dr. Devlet BAHÇELİ Bey’in çizdiği yol haritası ve dile getirdiği hususlar milli vicdanın sinesinde kabul görmüş ve takdirle karşılanmıştır.1946 dan bu yana uygulana gelen  hükümet etme sistemi dışarıdan yapılan müdahalelere ve sinsi hesaplara karşı kırılgan bir yapıdadır.Örneği de yakın zamanda yaşanan Cumhurbaşkanlığı ve koalisyon krizleridir.Maalesef bu durumlarda siyasi partilerin öncelik olarak kendi menfaatlerini ön almaları önemli hedefleri olan Türkiye’nin yol almasını zayıflatmakta ve siyasi krizlere sebep olmaktadır.Birde buna güdümlü siyasiler ve şahsi çıkarcıların eklenmesi artık sistemin sorgulamasını zaruret haline getirmiştir.   Türk milletinin özgüveni yerine gelmiştir. Çanakkale ruhunun bitmediği ve hala milletin sinesinde var olduğu bütün cihana ispatlamıştır. Milletimizi otuz yılı aşkın süredir ekonomik, sosyal ve güvenlik olarak zaafa uğratan terör belasının bertaraf edilmesi için içerde ve dışarıda gereği neyse yapılmaktadır. Bu uğurda şehadet şerbeti içen vatan evlatlarını bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Hal böyleyken kendini Türk Milleti mensubu gören her vatan evladı bundan sonra yerini yurdunu bilecek ister kamu sektöründe ister toplumun çeşitli kesimlerinde görev yapan herkes durduğu yerin, makamın hakkını sonuna kadar vermeye çalışacaktır. Dolayısıyla şahsi ve siyasi ilişkilerden ziyade liyakat sahibi insanların insiyatif almaları gerekmektedir.
     Yakın zamanda icra ettiğimiz Milli Duruş Şühedaya Vefa Millete Beka temalı 12.Olağan Büyük Kurultayımız anlamlı ve coşkulu bir şekilde icra edilmiştir. Milliyetçi Hareketin Cesur Evlatları Davasının Peşinde Millete Beka Yolunda emin adımlarla ilerlediğini dosta düşmana göstermiştir. Liderimiz Sn. Dr. Devlet BAHÇELİ Beyin ifade ettiği gibi “Duruşu Milli Olanın Durduğu Yer Meşrudur, ahlakidir, Halkın ve Hakkın Yanıdır”.”DURUŞUMUZ TÜRK MİLLETİNİN TA KENDİSİDİR”.Göreve geldiğimizde acabalarla dolu bir dönemde yanımda olan destek veren MHP TAVŞANLI Teşkilatımın kıymetli mensuplarına ve TAVŞANLI ÜLKÜ OCAKLARINA teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Teşkilatımız her zaman TAVŞANLI halkının hizmetinde ve samimi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
    Bu vesile ile kıymetli halkımıza saygı ve hürmetlerimi sunuyor Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’e ve bu uğurda şehit olan dava arkadaşlarına Yüce Mevla’dan rahmet diliyorum.”  
       “NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE”.                                                                                                                       
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.