Mezun Öğrenci Şehit Hakan Yutkun ve Kıbrıs Barış Harekatı Şehitlerimizi Anma Töreni Düzenlendi

Gündem Yayın: 22 Temmuz 2022 - Cuma - Güncelleme: 22.07.2022 14:45:41
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
534 okunma
Google News

 Terörle mücadelede şehit olan mezun öğrencilerden Hakan Yutkun ve Kıbrıs Barış Harekatı’nda Tavşanlı ilçemizden şehit verdiğimiz Ali Alpaslan, Galip Taş ve İbrahim Karakoyun ve tüm şehitlerimiz için, İlçe Müftüsü Mevlüt Hakan Asan, İlçe Emniyet Müdür Vekili  Fatih Karabal, Tavşanlı Askerlik Şubesi Başkanı  Per. Atğm. İbrahim Haset, Tavşanlı Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Yusuf Karaduman, şehit yakınları  ve okul akademik-idari personelin katılımı ile 20 Temmuz 2022 tarihinde DPÜ Tavşanlı Meslek Yüksek okulunda  anma töreni düzenlendi.

Törende Okul Müdürü Prof. Dr. İsmet Çelik tarafından günün anlam ve önemi hakkında açıklama yapıldı ve İlçe Müftümüz Sayın Mevlüt Hakan Asan ve Müftülük İmam Hatibi Hakkı Erol tarafından tüm şehitlerimiz için dua okundu. Daha sonra okulumuzun bahçesine geçilerek şehitlerimiz adına dikilen fidanlar sulandı.

15 Temmuz Gazisi Ali Karayiğit, Şehit Ali Alpaslan’ın kızı Belkıs Alpaslan, Şehit Abdurrahman Altınbay’ın babası İsmail Altınbay, Şehit İsmail Düzgün’ün babası Osman Düzgün, Kıbrıs Barış Harekatı Gazisi Mehmet Ziya Kolukısoğlu, Şehit Mehmet Karaduman’ın Kardeşi Yusuf Karaduman, Derbent Köyü Şehitleri adına Tahsin Aydoğdu etkinliğimize katılarak  onurlandırdılar ve günün anlam ve önemiyle ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

Okul Müdürü  Prof.Dr.İsmet Çelik tarafından yapılan açıklamada aşağıdaki ifadelere yer verildi:

20 Temmuz 1974 te başlayan ve Kıbrıslı Türklere Rumlar tarafından uygulanan zulmü ortadan kaldırmak ve Ada’ya barış getirmek üzere Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düzenlenen Kıbrıs Barış Harekatımız’da Tavşanlı İlçemizden Piyade Çavuş Ali Alpaslan, Piyade Onbaşı Galip Taş ve Piyade Er İbrahim Karakoyun şehit olmuşlardır. Okulumuz mezunu Şehit Hakan Yutkun’un şehadet tarihi de 20 Temmuz 2010 olup Kıbrıs Barış Harekatı tarihiye aynı güne denk gelmiştir. Bugün öğrencimizin şehadetinin 12., Kıbrıs Barış Harekatının ise 48. yıl dönümüdür.

Kıbrıs Şehidimiz Abdullah oğlu Ali Alpaslan, Tavşanlı Güzelyurt Köyü 1950 doğumlu olup, 20.07.1974 tarihinde Kıbrıs Barış Harekatı sırasında şehit olmuştur. Kıbrıs Şehidimiz Ahmet oğlu Halil İbrahim Karakoyun Tavşanlı Kocayeri Köyü 1953 doğumlu olup, 21.07.1974 tarihinde Kıbrıs Barış Harekatı sırasında Bozdağ bölgesinde şehit olmuştur. Kıbrıs Şehidimiz Mustafa oğlu Galip Taş, Tavşanlı Çobanlar Köyü 1953 doğumlu olup, 22.07.1974 tarihinde Kıbrıs Barış Harekatı sırasında KIBRIS, Girne, Ayorgi bölgesinde şehit olmuştur

Öğrencimiz, Şehit Hakan Yutkun, okulumuz Makine Programı’ndan mezun, Zafer oğlu 1988 Bursa doğumlu olup, 20.07.2010 tarihinde Hakkari ili Çukurca ilçesi Hantepe Karakolu’na sızmaya çalışan bölücü terör örgütü ile girilen silahlı çatışma sırasında şehit olmuştur.

Vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve mukaddes değerlerimiz uğruna canını feda eden tüm şehitlerimizi, vefat eden gazilerimizi,  bugün şehadetinin 12.yıl dönümü olan mezun öğrencimiz Hakan Yutkun’u, 48. Yıl dönümünde Kıbrıs Barış Harekatı şehitlerimiz Ali Alpaslan, Galip Taş ve Halil İbrahim Karakoyun’u rahmet, minnet ve saygı ile anıyoruz. Ruhları şad olsun. Hayatta olan kahraman gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyoruz."

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.