Mevlidi Nebi Haftası

Gündem Yayın: 16 Kasım 2018 - Cuma - Güncelleme: 16.11.2018 17:01:20
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2174 okunma
Google News

Mevlidi Nebi Haftasında çeşitli etkinlikler gerçekleşecek

GÖRÜNTÜLÜ   / Tuna İŞLEYEN 

 

Tavşanlı ilçe Müftüsü Hüseyin Aksoy yaptığı açıklamada Mevlid-i Nebi Haftası nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı talimatları ile çeşitli etkinlikler düzenleneceğini yaptığı basın açıklaması ile vurguladı.  

Müftü Aksoy, " 19 Kasım Peygamber efendimizin (SAV) doğum yıl dönümü olan  Mevlid-i Nebi günü. Bu geceyi kapsayan hafta da Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından Mevlidi Nebi haftası olarak kutlanmakta, bu hafta içerisinde bütün il ve ilçelerde  talimatları ile muhtelif etkinlikler yapılmaktadır.  Başkanlığımız her yıl Peygamber Efendimizin doğum günlerinde peygamber efendimizin bir vasfını ön plana çıkarmak suretiyle onun bütün insanlığa olan bu mesajını en güzel bir şekilde ulaştırabilmemiz, onun tebliğini, onun ahlakını insanlara yansıtabilmemiz ve insanımızın da bu bağlamda hem peygamber i (SAV) en iyi tanıması ve ona layıkı vech ile ümmet olabilmesi için gösterilen bir gayrettir. Tavşanlı Müftülüğümüz olarak da biz de bu yıl yine başkanlığımızın belirlemiş olduğu bu haftanın teması " Hazreti Peygamber ve Gençlik" bu anlamda bizlerde Peygfamber Efendimizin gençlere verdiği önem gençlikle olan sohbetleri ve peygamber efendimiz döneminde genç sahabelerin nasıl destek verdikleri, bu İslam yolunda nasıl fedakarlık gösterdikleri, bunun üzerinde durulmaya çalışılacak. Bu anlamda halkımıza insanlarımıza Peygamberimizi bu yolun kutlu yolcularını ashabı , genç sahabeleri ve bu yolda mücadele vermiş, ondan sonraki o hayırlı nesli anlatmaya ve onların yolunda biz de olabilir miyiz? Ve nasıl hizmet etmiş oluruz diye bunun yollarını arayacağız ve halkımıza anlatmaya çalışacağız." diyerek Müftülük olarak yapılan çalışmaları aktardı.

Hafta boyunca her gün farklı bir program ile öğrencilere, ailelere ve perşembe günü de tutuklulara "Hazreti Peygamber ve Gençlik" konusuyla Müftü Hüseyin Aksoy tarafından program gerçekleştirilecek.  

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.