MEVLANA'YI ANMA PROGRAMI

MEVLANA'YI ANMA PROGRAMI

Kültür Yayın: 18 Aralık 2015 - Cuma - Güncelleme: 18.12.2015 14:07:17
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3266 okunma
Google News

MEVLANA'YI ANMA PROGRAMI GERÇEKLEŞTİ

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde Mevlana'yı anma programı gerçekleştirildi.  
  Tavşanlı Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Mevlana’yı Anma Programı Kültür Sarayı’nda gerçekleştirildi. Öğrenciler için düzenlenen programa öğretmenler ve öğrenci velileri de yoğun ilgi gösterdi.
  Cumhuriyet Lisesi tarafından sahnelenen programa Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Özden, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kırkaş ve daire amirleri katıldı.
  Program Cumhuriyet Lisesi Müdürü Mustafa Sarıaltın’ın konuşmasıyla başladı. Tavşanlı Belediyesi’ne verdikleri destek dolayı teşekkür eden Sarılatın” Okulumuz yıl içerisinde çeşitli programlar düzenleyerek öğrencilerimizin eğitimine katkı sağlamaktadır. Çeşitli sempozyumlar, kitap okuma yarışmaları ve etkinliklerimiz sosyal dokuya katkı sunmaktadır. Bugünde Hz. Mevlana’yı 742. vuslat yılında anıyoruz. Bu programın hazırlanmasında bizlere destek veren Tavşanlı Belediye Başkanımız Mustafa Güler ve personeline teşekkür ediyorum” dedi.
  Okul Müdürü Mustafa Sarıaltın’ın konuşmasının ardından Cumhuriyet Lisesi öğrencileri Mevlana’nın hayatını anlatan orotoryoyu sahneledi. Program Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk İslam Edebiyatı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilal Kemikli’nin “Mevlana Bizi Nereye Çağırıyor” konulu söyleşisiyle sona erdi.
  Prof. Dr. Bilal Kemikli konuşmasına Tavşanlı’dan bahsederek başladı. İlçede Mevlevihane yapılması için hazırlanan projenin önemine değinen  Kemikli ” Burada Tavşanlı halkıyla, öğrenci kardeşlerimizle birlikte olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum. Tavşanlı bu konularda gerçekten çok hassas bir ilçe. Çocuklarımızın, genç kardeşlerimizin bugün burada hazırladıkları program gerçekten kıymetlidir. Tavşanlı ilçemizde Mevlivihane’nin tekrar hayat bulması adına bir takım girişimler ve projeler var. Yönetici arkadaşlarımız ile bu konu hakkında bilgi alış verişinde bulunduk. Heyecan verici bir gelişme ve bu salondan öyle görünüyor ki Mevlevihane’den faydalanacak çok insan var. Bu benim heyecanımı iki katına çıkartıyor” dedi.
  Prof. Dr. Bilal Kemikli bu akşam saat 20:00’de Kültür Sarayında Tavşanlılılarla buluşacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.