Mesut Kocaman Milli Eğitim Bakanlığı’nın Takdiriyle Kütahya’yı Temsilen Ankara'da

Mesut Kocaman Milli Eğitim Bakanlığı’nın Takdiriyle Kütahya’yı Temsilen Ankara'da

Gündem Yayın: 24 Kasım 2015 - Salı - Güncelleme: 24.11.2015 13:27:55
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
4535 okunma
Google News

Milli Eğitim Bakanlığı “Mesleki Başarılarıyla Farkındalık Oluşturan Öğretmenler” ana temasıyla 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında Ankara’da bir takım özel program düzenlendi.

 Bu programa Türkiye'nin tüm illerinden eğitimde farkındalık oluşturmuş eğitimciler davet edilmektedir. Öğretmenlik mesleğine olan saygının artırılması ve öğretmenlik mesleğinin toplumdaki itibarının çoğaltılması amaçlanan programda illerinden seçilen öğretmenler Ankara Başkent Öğretmenevi’nde Milli Eğitim Bakanlığı’nın misafiri olarak ağırlanacaklardır. Program 24 Kasım Öğretmenler Gününde Anıtkabir’de başlayacak olup ardından; Meclis Başkanı İsmail Kahraman Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, Başbakan   Ahmet Davutoğlu  ise Çankaya Köşkü’nde öğretmenleri kabul edecek.

Akşam ise Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde öğretmenlere yönelik özel bir resepsiyon gerçekleştirilecek ve Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan da Türkiye’nin 81 ilinden gelen öğretmenleri makamlarında kabul edecektir.  
Bu sene Kütahya’yı temsilen Tavşanlı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Tarih Öğretmeni Mesut Kocaman, öğretmenlik hayatı boyunca yapmış olduğu çeşitli faaliyetler dolayısıyla; Milli Eğitim Bakanlığı’nın takdiriyle  Kütahya’yı temsilen davet edilmiştir. Tarihini Seven Gençler projesini hazırlayıp bu proje kapsamında Türkiye’de ilk defa bir Anadolu Lisesinde kurduğu mehter takımı ve bu mehter takımının Türkiye genelinde çeşitli mekanlarda ve ulusal kanallarda gerçekleştirmiş olduğu başarılı gösterileriyle tanıdığımız Mesut Kocaman’ı tebrik eder bu vesile ile tüm öğretmenlerimizin bir kez daha 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlarız.

<

       

 Tavşanlı Ticaret Odası tarafından çıkartılan “Kıvılcım” isimli dergide tarih bilinci üzerine yazılar yazması.

2011 yılında İGEDER’in Türkiye genelinde Tarih Öğretmenlerine yönelik düzenlemiş  olduğu Tarih Öğretiminde Yeni Teknik ve Yöntemler Sempozyumunda “Tarih Derslerinde Tarihi Romanların İşlenmesi: İsimle Ateş Arasında Romanı Örneği” ile tavsiye edilen 4 ders yöntemi arasına girmesi. Aynı proje ile Kütahya Valiliği tarafından yürütülen Benchmarking Eğitimde İyi Örnekler projesi kapsamında Kütahya liseleri Tarih dersleri için tavsiye edilen ders yöntemi olarak belirlenmesi.

2009 yılında: Bilginin Hafızası Kitap, Nesillere Köprü Kütüphane: Tavşanlı Zeytinoğlu Kütüphanesi isimli danışman hocalığını yapmış olduğu  projeyle Tübitak Bursa Bölge Finallerine katılmayı hak etmesi.

 2013 yılında aynı mehter takımı ile ulusal bir tv kanalında yayınlanan “Yetenek Sizsiniz” yarışma programına katılması, burada büyük bir başarı ve takdir kazanması, yarışmada yarı finale kadar yükselmesi.

       2010 yılında Tavşanlı Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencileri ile Tavşanlı Televizyonunda canlı olarak yayınlanan “Tarihe Genç Yaklaşım”  isimli televizyon programının  10 bölüm şeklinde hazırlanması.     

      2012 yılında Türkiye’de ilk defa bir Anadolu Lisesi’nde “Tarihini Seven Gençler  “ projesi kapsamında mehter takımının kurulması. Bu mehter takımının 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinde görev alarak gösteri yapması.     

       2013 yılı Ramazan Ayı’nda TRT’de canlı yayınlanan “İftar Sevinci” programına lise mehter takımının davet edilmesi, burada canlı performans sergilenmesi.

  Aynı günün akşamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin misafiri olarak Sultanahmet Meydanı’nda Ramazan etkinlikleri çerçevesinde mehter takımının konser vermesi.   

     Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yürütmüş olduğu “Tarihe Dokun” projesi kapsamında her sene çeşitli yaş gruplarındaki Tavşanlılı öğrencilerle Çanakkale Kampına katılınması.

  2013 yılında “Tavşanlı Okuyor…Televizyona Karşı Kitap; İnternete Karşı Medeniyetimiz“ başlıklı projeyi başlatarak Tavşanlı’da kitap okuma yarışmasının düzenlenmesi. Yarışma sonunda ilk yıl 1450; ikinci yıl 1290 öğrencinin belirlenen kitapları okuması ve  yarışmaya girmesinin sağlanması.

Tavşanlı Kaymakamlığı tarafından çıkartılan “Tavşanlı” isimli dergide Tavşanlı tarihine dair yazılar yazması.

   2014 yılında “Köy Okullarını Kitaplarla Buluşturuyoruz” projesini başlatması. Bu proje kapsamında Tavşanlı’daki tüm köy okullarındaki öğrencileri hikaye ve roman kitapları ile buluşturması.

  Tavşanlı Mevlevihanesi üzerine bilimsel ve akademik çalışmaları yapması, konuyla ilgili bir kitabının bulunması.

  17 Aralık Şeb-i Arus törenlerinde Tavşanlı Belediyesinin organizasyonunda Hz. Mevlana isimli konferanslarını 2010 yılından itibaren her sene ilçe genelinde düzenli olarak vermesi.

  18 Mart Çanakkale Deniz Zeferi ve Şehitleri Anma gününde Tavşanlı Belediyesinin organizasyonunda  ilçe genelinde konferans vermesi.

   2015 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın üniversiteli öğrencilere yönelik düzenlemiş olduğu yaz kamplarında ”Tarih Şuuru” isimli konferansları vermesi.

   

  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.