MESELE AHMET KAYA’YA VERİLEN ÖDÜL VE ONUN PARLATILMASI DEĞİL

MESELE AHMET KAYA’YA VERİLEN ÖDÜL VE ONUN PARLATILMASI DEĞİL

Siyaset Yayın: 02 Aralık 2013 - Pazartesi - Güncelleme: 02.12.2013 10:22:25
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
4366 okunma
Google News

MESELE AHMET KAYA’YA VERİLEN ÖDÜL VE ONUN PARLATILMASI DEĞİL

MESELE MİLLETİN İRADESİNİN  ÇÜRÜTÜLMESİ

Ahmet Kaya’ya verilen  ödül içimize sinmemiştir.”Hafızayı beşer nisyan ile maluldür” demişler ama bazı şeylerin asla unutulmaması lazım gelmektedir. Milletimiz  binlerce yıldır yaşadığı tecrübelerinden dersler almalıdır. Eğer  gerekli dersleri almazsa  milletin yeminli düşmanları içimizdeki adamları ile  milletin  iradesini çürütürler. Çünkü  tarih boyunda Çin ve Bizans oyunlarından samimi duygularımızdan dolayı, çok çekmişiz çok acı bedeller ödemişizdir.

Ahmet Kaya’yı, verilen ödülü ve yaşananları sorgulamalıyız.

Ahmet Kaya;   Murat Karayılanı   Kandilde ziyaret ettiğinde   "Bu da bizim genelkurmay başkanımız" demiş. Kendilerinin emrinde olduğunu ve PKK için neler yapabileceğini sorar. Yani PKK’nın suç ortağı olduğunu bizlere  gösteren bu ifadeleri ile Şehit edilen askerlerimizin, Yakılan tarumar edilen  devlet mallarımızın, uyuşturucu, esrar, eroin ticareti ile  binlerce  insanı  zehirleyen  bir   anlayışın yanında olduğunu ve desteklediğini söylemiştir. Bizim  duyduğumuz ve   bildiğimiz kadarı ile asla da pişmanlığını belirten bir açıklaması da olmamıştır. Hiçbir PKK’lının ve  BDP lininde benzer bir açıklaması da duyulmuş ve görülmüş değil.

O adama "genelkurmay başkanımız" diyen Kaya'ya, Türk Ordusu'nun Başkomutanı neden ödül verdi. Sebeplerinin ve sonuçlarının  irdelenmesi lazım gelmektedir.  Bu davranış  ile siyasi Kürtçüleri  çirkin emellerinden vazgeçirileceği düşünülüyorsa bu  boş  bir hayalden öteye geçmeyecek bir  eylemdir.

 Bu ödülün   bizleri ziyadesiyle üzdüğünü ifade etmek istiyorum. Ortak aklın ve devlet ve millet geleneğinin, teamüllerin böylesine   bertaraf edildiği  bu dönemde   bunların sorgulanması  yadırganmakta, vatan ve millet düşmanları  onu re edilip taltif edilmektedir. Bu mantık milletin ve devletin geleceği açısından son derece tehlikelidir. Çünkü  çözüm süreci(!) Barış(!)  gelecek beklentisi ile milletin iradesi zayıflatılmakta, milli hassasiyet, Milli gurur ve onur örselenmektedir diye düşünüyorum. Hal böyle olunca insanlar sürü ve sömürge psikolojine  girerek geleceklerini kaybederler.

Diyarbakır’da yaşanalar Barzani ve Şivan Perverin muharip kıyafetleri ile gelişi ve halkın karşısına çıkması son derece düşündürücüdür.  Diplomasi ve siyasi nezaketten uzak  bu tavır ile  birde nikah   törenine katılmış  çiftlere  yüklü miktarda hediyeler  vererek   misafir olarak bulunduğu devletin  üstünde  orada yaşayan insanların  nüfuz hissettirme  cüretini de  göstermiştir. Tüm Bu olanlarda yaşanan  olayın içyüzünün bile incelenmesi gereğini önümüze koymaktadır. Devlet ve devlet  ricali asla sıradanlaşmamalıdır. Milli onur  ve gururu örselenen  milletler varlık ve beka problemi ile karşı karşıya kalır.

                                                                                         MP TAVŞANLI İLÇE BAŞKANI  Halil ÖZCAN

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.