Mehmetçik Vakfı, Kurban bağışı bekliyor

Gündem Yayın: 24 Ağustos 2017 - Perşembe - Güncelleme: 24.08.2017 14:10:23
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3103 okunma
Google News

TSK Mehmetçik Vakfı Bursa Temsilcisi İbrahim Güven, çalışma arkadaşları ile birlikte Kütahya'da Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Ziyarette Cemiyet Başkanı Erkan Sağlam ve Cemiyet üyelerine Vakıf Faaliyetlerini anlatan Güven;" TSK Mehmetçik Vakfı, yardımsever milletimizin içerisinden çıkan değerli bağışçılarının katkılarıyla 35 yıldır Mehmetçiklerimizin, ailelerinin ve onların yaşadıkları olay esnasında hayatta olan çocuklarının en büyük güvencesi olmuştur. Yaptığı yardımlarla onların hayata tutunmalarına imkân sağlamış, çocuklarının eğitimine çok anlamlı katkılarda bulunmuştur." ifadelerinde bulundu.  Bu yardımların yapılmasında önemli bir gelir kaynağını oluşturan vekâleten kurban bağış faaliyetine 26 Temmuz 2017 tarihinden itibarıyla başlandığını belirten TSK Mehmetçik Vakfı Bursa Temsilcisi İbrahim Güven. bu yıl da kurban bayramı öncesine kadar kurban bağışlarını kabul edeceğini söyledi.


TSK Mehmetçik Vakfı Bursa Temsilcisi İbrahim Güven açıklamalarını şöyle sürdürdü ; "Bağışçılarımız,Vakıf internet sitesinden veya anlaşmalı olduğumuz on iki bankanın şubelerine giderek her hangi bir masraf ödemeden bağışlarını yapabilirler. Ayrıca, değerli bağışçılarımız, Genel Müdürlüğümüzü, Temsilcilik Merkezlerimizi, şirket merkezlerimizi ve benzin istasyonlarımızı ziyaret ederek bağışlarını yapabilirler.


Bu yıl tespit edilen kurban fiyatı 890 TL’dir. Yurt dışındaki değerli bağışçılarımız için bu fiyat 245 ABD Doları, 215 Euro’dur. Açılan ihaleye katılan firmalar vasıtasıyla, temin edilen kurban miktarı kadar olmak üzere her bağışçı için bir kurban kesilecektir. Kesim merkezlerimiz, Bilecik, Burdur, Ergani/Diyarbakır, Elazığ, Oğuzeli/Gaziantep,Şehitkâmil/Gaziantep, Malatya ve Van’dır. Kurbanlıkların kesimi; modern tesislerde, sağlığa uygun koşullarda, her kesimhanede görevlendirilen Vakıf personeli, veteriner hekimi, noter ve din görevlisinin denetimi ve gözetimi altında, Kurban bayramının ilk üç gününde dini vecibelere uygun olarak yapılacaktır.
Kesilen kurbanların bir bölümü kesim bölgelerinde bulunan şehit yakınlarına, malul gazi ve engelli Mehmetçik ailelerine, bayramın ikinci ve üçüncü günü taze et olarak dağılacaktır.
Kesim bölgesi dışında kalan şehit yakını ve malul gazi Mehmetçik aileleri ile bağışçılara da kurban etlerinden yapılan kavurma dağıtılacaktır.
Değerli bağışçılarımızın, bağış işlemlerini son günlere bırakmadan yapmaları önem arz etmektedir.
Bağışlarını yaptıkları andan itibaren yapılan her faaliyet hakkında şeffaf bir şekilde bilgilendirilen yardımsever halkımızı ve değerli bağışçılarımızı, yapacakları kurban bağışlarıyla şehit ve gazi Mehmetçik ailelerine destek olmaya davet ediyor, bütün bağışçılarımıza şimdiden şükranlarımızı sunuyoruz."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.