MEGA PROJELER

MEGA PROJELER

Gündem Yayın: 28 Temmuz 2013 - Pazar - Güncelleme: 28.07.2013 12:25:42
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 7 dk.
2737 okunma
Google News

 

"  TÜRKİYE’NİN MEGA PROJELERİ MUHTEREM HEMŞERİLERİM,

Daha önce yayımladığım bültende gezi parkı eyleminin ne olduğunu açıklamaya çalıştım. Bu gün de arka planda yatan nedenlere değinmek istiyorum ve hemşerilerime dilim döndüğünce bildiklerimi ve düşüncelerimi aktarmak istiyorum. Bunun bana bir vazife olduğunu inanıyorum. Zira önemli bir olayla karşı karşıyız. Olayın önemi cürmünden değil, her zaman tekrarlanma istidadı olmasındandır. Çünkü büyüyen gelişen ve dünyada önemli politikalara imza atacağı şimdiden belli olan bir ülke ayağa kalkıyor uyanıyor, diriliyor. Yeniden yapılanan, her kurumunu restore eden Türkiye, 2500 dolar kişi başı gelirden, 11 000 dolara çıkmış, ortadireği canlanmış, konuşanı düşüneni artmış ve önümüzde ki (10) yılda da 25 000. Dolar’a yükselecek. Her ülkede çeşitli krizler yaşanırken yalnız Türkiye’de siyasi ve ekonomik istikrar devam etmektedir. Aynı geminin insanları olarak buna sevinmemiz gerekmez mi? Evet ülkemizle gurur duymalıyız. Gelecek bizimdir. Ancak bunu hazmedemeyenler var. Yurt içinde ve dışında hainler var. Bu geleceği görüp çekemeyenler var. Haset edenler, korkanlar, intikam peşinde olanlar var.

Gelişen Türkiye’nin sadece İsrail’e değil tüm dünyaya “Onemunite” diyeceğini bilenler var. Makas gibi kollarını açarak, Dünyada gelişmiş sayılan ülkelerin adalet tanımaz davranışlarını,  gizledikleri  zulümleri, aşikar sömürülerini ve insan haklarına yapılan tecavüzleri ortaya çıkartacak her yerde ve BM teşkilatında bunları dünya halklarına haykıracak  bir Türkiye  istememektedirler.  Mega projelerle dünyanın en gelişmiş en güçlü ülkelerin arasında olmamızı istemeyenler var. Bugün dünyanın çeşitli yerlerinde planları hesapları olan gelişmiş ülkelere siz diyorsunuz ki, burada ben de varım. Beni hesaba katmadan hareket edemezsiniz diyorsunuz. Bu şimdiye kadar olmayan bir şey. Onların alışık olmadıkları bir durum.  

Başta  ABD ve Almanya olmak üzere pek çok ülkenin çekememezliği var.  Özellikle Ortadoğu’da tek hükümdarın kendisi olmasını isteyen ABD, Türkiye’nin Ortadoğuda ki başarısını anlaması mümkün değildir. Özellikle Sayın Başbakanın yarattığı güven ile Ortadoğunun batıda yatan trilyon dolarlarının  artık Türkiye’ye akmasından korkanlar var. Dört kuruluşun Türkiye’nin notunu arttırması, yatırım yapılabilir diye ilan etmeleri, Başbakanın ve dış işlerinin özel gayretleri, ekonomide görülen ilerlemeler, özellikle Almanya’yı korkutmakta hesapları altüst etmektedir.

 

Üçüncü Hava Alanının yapılıyor olması tuz biber olmuştur. Zira üçüncü hava alanı, Frankfurt’un tahtını alaşağı edecek, dünyanın en önemli transit  merkezi İstanbul olacaktır. Yılda 100 milyon yolcuya hizmet verecektir.  İstanbul boğazı kadar önemi olacak olan (Kanal- İstanbul’un) da Rusya dahil birilerinin kafalarını karıştırdığı aşikardır. Yurt dışı destekli bir komplo ile (Yavuz Sultan Selim’in) ismini 3. Boğaz köprüsünü de istemeyen yerli işbirlikçiler,  12 ağacı bahane ederek ülkeyi ne hale getirdiklerini görüyorsunuz. Şimdiye kadar en çok ağaç diken hükümet AK Parti hükümetleridir.

 

Son on yılda 2 milyar 800 milyon ağaç dikilmiş, ülkemizin ( 3 690 941Hektar ) alanı ağaçlandırılmıştır. Kütahya’da bile 116 673 hektar alana son on senede (64 milyon 815 bin) adet  ağaç dikilmiştir.  35 gölet ve barajlarla Kütahya sulu tarıma geçmiştir. Tüm Türkiye’de sulanan arazi katlanmıştır. Hidrolik santrallar, dere ıslahları, atık arıtma ve yakma tesisleri, doğal gazın yaygınlaşması çevreci yaklaşımlardır. Yenilenebilir enerji kaynaklarının her gün devreye alınması ayrı bir güzelliktir. Bunları Türkiye Ak Parti ile gördü.

 

Onların derdi çevre değil, üç beş ağaç hiç değil. Onların içinde samimi, alet edilen, saf vatandaşlarımızın olduğu malumdur. Onlar dahil hiç kimseye aşırı güç gösterisini kabul etmek mümkün değildir. Ancak ülkeyi marjınal gruplar idare edecek değildir. Yapılacak çok işimiz vardır. Zaman ve para kaybedemeyiz. Hedeflerimiz vardır.  2023   yılı gelmeden yapacağımız MEGA Projelerin bir kısmı  aşağıdadır.

 

 1.     Sinop Nükleer santralı  22. Milyar dolar.

2.     Akkuyu nükleer santralı 20 Milyar dolar.

3.     İstanbul-İzmir Otoyolu  projesi 16 Milyar dolar.

4.     Müşterek Taarruz Uçağı (JSF) 16 Milyar dolar.

5.     Kanal İstanbul 15 Milyar dolar

6.     İstanbul 3. Hava Limanı projesi 10 Milyar dolar

7.     Marmaray 5 Milyar dolar.

8.     İstanbul Haydarpaşa Limanı  Projesi 5 Milyar dolar.

9.     Ankara-İstanbul Hızlı tren projesi  4 Milyar dolar.

10.  Sivas-Kars Hızlı tren projesi 4 Milyar dolar.

11.  İstanbul-Antalya Hızlı tren projesi 5 milyar dolar.

12.  Yavuz Sultan Selim Köprüsü ( 3. Boğaz köprüsü ) 3,5 Milyar dolar.

13.  Atak ve SeaHawk Deniz helikopteri 4 Milyar dolar.

14.  Yeni tip Denizaltı, Mayın Avlama Gemisi 3,5 Milyar dolar.

15.  A400 M ulaştırma uçağı 1,7 Milyar dolar.

16.  M60 Tank Modernizasyonu 700 milyon dolar.

17.  Altay Milli Tankı 500 milyon dolar.

Gibi benzer çeşitli özel ve stratejik projeler peyder pey yapılacaktır. Bunların yatırım Tutarı yaklaşık 138 Milyar dolardır. 40 ülkenin milli gelirinden fazladır.  Ayrıca Türkiye’nin Milli Geliri 130 ülkeyi geride bırakmıştır.

130 milyar dolar da enerji projelerı yapılacaktır.  

Bu projeleri bilenler  yapılmasını engellemek adına tek ihtiyacımız olan siyasi istikrarı delmek istemektedirler. Komplolar, senaryolar, sahte, aldatıcı yalanlar (10 ) yıldır sürdürülen Bizans oyunları hep bunun içindir. Son olaylarda bazı basın organları ve reklam ajansları, yalan ve yanlış beyanları ve resimleri yurt dışına servis yapmışlardır.  Sanki Türkiye’de iç savaş varmış imajı yaratmak istemişlerdir.

Sandığın ebedi  mağlubu CHP de bu oyunlara bile bile destek vermektedir. Ülke geriliyormuş, büyüme duracakmış, yatırımlar akim kalacak, turistler gelmeyecek onun umrunda mı? Düşen faizler yükselecek, işsizlik artacak, ihracat duracak, döviz artacak, borsa düşecek onun umrunda mı? Ne olur biraz daha sorumlu olsalar. Etrafımızdaki düşmanların ekmeğine yağ çalmasalar. Bizim suçumuz, hedeflerimizi ilan etmemizdir. Halkımıza hedeflerimizi göstermemizdir. Çünkü biz milletimizle varız ve ona inanıyoruz. Bunlar geçecek, bunlar bitecektir ve hedefe mutlaka hep beraber ulaşacağız."

 

 

Dr. Soner AKSOY

Kütahya Milletvekili

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.