Medya Okuryazarlığı Semineri Gerçekleştirildi

Medya Okuryazarlığı Semineri Gerçekleştirildi

Gündem Yayın: 22 Nisan 2015 - Çarşamba - Güncelleme: 22.04.2015 08:40:38
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2715 okunma
Google News

Medya Okuryazarlığı Semineri Gerçekleştirildi

Zinde Gençlik ve Spor Kulübümüzün, medyanın zararlı etkilerinden korunmak amacıyla düzenlediği “Medya Okuryazarlığı” semineri Kütahya Öğretmenevi Seminer Salonunda gerçekleştirildi.

Dumlupınar Üniversitesi İİBF Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Önder‘in yaptığı açılış konuşmasının ardından Kritik-Analitik Düşünme (KAD) Platformu eğitmenlerinden Av. Yusuf Çifci’nin verdiği seminerde   Medyanın bize etkisi nedir?– Medyanın amacı nedir?– Yazılı basının mantığı ile ilgili doğru sandığımız yanlışlar!– Eleştirel bir ‘haber’ alıcısı olmanın aşamaları– ‘Yenilik’ ve ‘Gösteriş’ (Sansasyon)– Propaganda / Operasyon / Proje Haberleri Yakalama Teknikleri Nelerdir?– Başlıca Propoganda Teknikleri– İyi bir medya okur-yazarı olmak için neler yapılabilir?  konularına değinildi.

Seminerin son bölümünde ise medyada çıkmış bazı haberler üzerinden katılımcılarla birlikte haber analizi yapıldı. Soru-cevap bölümünün ardından konuyla ilgili detaylı bilgi ve okumalar için www.kritik-analitik.com web sitesi tavsiye edildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.