Makyaj Uzmanı Corci, makyaj deneyimlerini aktardı

Yaşam Yayın: 25 Kasım 2016 - Cuma - Güncelleme: 25.11.2016 10:17:23
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
4044 okunma
Google News

Makyaj Uzmanı Corci, makyaj deneyimlerini aktardı

Makyaj Uzmanı Corci, Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde bayan kuaförlere makyaj teknikleri konusunda deneyimlerini aktardı. Corci, “Ürün alınırken çok dikkatli olmak lazım. Ambalajı güzel diye ürün alınıyor, ürünler çamur çıkıyor. Ürünler nedeniyle yüzü tahriş olan insanlar var.” dedi.

Tavşanlı Berberler ve Kuaförler Odası tarafından makyaj eğitimi verildi. Eğitime Eskişehir Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Fethi Özkara, Kütahya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı, Mehmet Çaltı ve Mersin Berberler ve Kuaförler Odası Başkanvekili Çetin Banaz da eşlik etti. Makyaj konusunda bayanların beklentilerini karşılayan ve dünyaya mal olmuş isimlerden Makyaj Uzmanı Corci, makyaj teknikleri konusunda devrim yaratan ve yeni görsellik ile ilgili Tavşanlılı Bayan kuaförlere eğitim verdi. Corci, makyaj ile ilgili dikkat edilmesi gereken noktaları aktardı.

Corci, makyaj yaparken kullanılan ürünlere çok dikkat edilmesi gerektiğini dile getirdi. Her yerden ürün alınmayacağının da altını çizen Corci, “Ürün alınırken çok dikkatli olmak lazım. Ambalajı güzel diye ürün alınıyor, ürünler çamur çıkıyor. Ürünler nedeniyle yüzü tahriş olan insanlar var. Bir ürün uzun senedir ters tepki yapmamışsa o ürün kullanılır. Demek ki ben bu işi yaparken ürün bazında güvenceyim. Ama vatandaşlar ürün alırken menşeine ve diplomasına baksınlar. İSO belgesi olmadan yapılan işin hiçbir esprisi yok.” diye açıkladı.

Corci, makyaj esnasında öncelikli dikkat edilmesi gereken husus kullanılan fırçaların çok iyi olması gerektiğini vurguladı. Malzemelerin profesyonel malzeme olması gerektiğini kaydeden Corci, müşterinin makyajının hızlı bir şekilde yapılması gerektiğini anlattı. Corci, “Müşteri ilişkisine dikkat edilmeli, müşterinin psikolojik hareketini yakalamak. Müşteriyi yatırarak makyaj değil, aynaya bakarak makyaj yapmalı. Ürünlerde malzeme çok önemli. 3 boyutlu resim yapıyorsun, sağı başka solu başka olmamalı, onların dengelenmesi gerekiyor. Müşterinin görmek istemediği noktalar yok edilmeli.” diye aktardı.

CORCİ: GELİN SAÇLARI LÜLE YAPILMAMALI

Corci, gelin saçlarının nasıl yapılması gerektiği ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Corci, gelin saçlarının şu şekilde yapılması gerektiğini anlattı: “Gelin saçı daima lüle olarak değil, direk İspanyol topuz yapılacak, saç toplanacak, kaşlar yukarıya çıkacak. Kızların gelin olmadan 4-5 gün öncesinde uykusuzluğu başlar. Kızların yüzünde dezenformasyon olur, yüz düşer. Kızların saçları toplanmalı ki cam gibi çıksın. Gelin saçını lüle ile yaparsan kızların yüzü daha çok düşer. Gelin saçlarının daima toplanması gerekir. Saç toplanırsa güzel bir iş ortaya çıkar. Gelin makyajlarında bol bol sim kullanmasınlar, herkes sanatını icra etsin.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.