MAHALLELİ İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

MAHALLELİ İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

Gündem Yayın: 16 Temmuz 2013 - Salı - Güncelleme: 16.07.2013 09:07:41
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
4459 okunma
Google News

MAHALLELİ İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

 

Ramazan paylaşmayı zirveye ulaştırıyor. Dayanışma ve birlikteliğin örneği iftar sofralarında görülüyor.

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesi İstasyon Mahallesi sakinleri 3 yıldan bu yana  iftarda bir araya geliyor. Komşular birlik ve beraberlik için sokakta iftar yaptı. İmece usulü hazırlanan yemekler, sofralara konuldu. Daha sonra iftar saatini gelmesi beklendi. Ezanın okunmasıyla oruçlar açıldı.

Mahalle sakinlerinden Ahmet Aydın;  “Bu iftar meselesini 3 seneden beri yapmaktayız mahalleli olaraktan, imece usulü herkes elinde ne geliyorsa. Kimisi pirincini alıveriyor kimisi yağını alıveriyor kimisi tuzunu alıyor. Bunu imece usulü 3 seneden beri yapmaktayız. Devamda ettirme niyetimiz var. Amaç gaye, böyle eş dost olsun, huzur olsun, millet birbiriyle kaynaşsın”

İstasyon mahallesi muhtarı Süleyman Ergün ise ;  “Kendi çevremizde bir iftar düzenleyelim dedik. Sağ olsun emeği geçenlere, Allah razı olsun. Bu bizim halkımız arasında, komşular arasında kaynaşmamızı sağlıyor. Birlik ve beraberliğimizi sağlıyor. Bunarın devamını hep beraber diğer mahallelere de tavsiye ederim. Hep beraber iftar açalım, sahur edelim. Birlik beraberlik olalım”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.