Madeni Eşya'da Girişimcilik Kursuna Talep Çok

Madeni Eşya'da Girişimcilik Kursuna Talep Çok

Yaşam Yayın: 26 Ocak 2015 - Pazartesi - Güncelleme: 26.01.2015 16:54:10
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2931 okunma
Google News

T.C Zafer kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği   Teknik Destek programı kapsamında Tavşanlı Madeni eşya Sanatkarları odasının hazırlamış olduğu ve Kütahya Madeni Eşya Sanatkarları Odası, Kütahya Terziler Odası ve Kütahya Marangozlar odasının işbirliği ile sunmuş oldukları  ”esnaf odaları girişimcilik eğitimi” adlı  projesi  Ajans tarafından desteklenmeye layık görüldü. Proje kapsamında kendi işini kurmak isteyen 30 kişiye madeni eşya Sanatkârları Eğitim Salonunda eğitim veriliyor. Tavşanlıdaki eğitimler 12 Ocak 2015 tarihinde başladı ve  Uşak ABİGEM Eğitim Firması yetkilisi Ebru Fidan tarafından eğitimler verilmeye devam ediyor.    Girişimcilik eğitimine Tavşanlı dan katılanlar dışında   Çanakkale, Bilecik- Bozüyük, Kütahya – Pazarlar’dan  da bulunuyor. Eğitimler sonunda KOSGEB onaylı sertifika verilecek . Belgeyi almaya hak kazanarak proje ile işini kuranlar Devletten 30.000 TL Hibe 70000 TL faizsiz kredi kullanabilecekler. Madeni Eşya Sanatkârları Odasının projelerinin devam edeceğini vurgulayan Başkan Yasin Demirci bir dahaki girişimcilik eğitimini 2015 Mart ayı gibi açmayı planladıklarını söyledi.  Madeni Eşya Sanatkarlar odası hizmetkarı olarak atfedilen Yasin Demirci  ise verilen eğitimler hakkında şu bilgileri aktardı;

“ Tavşanlı , Domaniç , Gediz ve Kütahya ile ortak yapılan bu 5. Kurs.  Bunun dışında İş sağlığı güvenliği eğitimi, devam ediyor. Mesleki Eğitim ve Teknik Resim eğitimleri verilmektedir. Üniversiteli gençlere Netket eğitimi verilmektedir.  Talep edildiğinde her tür eğitim faaliyetleri imkanlar doğrultusunda açılmakta ve yardımcı olunmaktadır. Bunların tamamı ücretsizdir. Bundan sonraki yapılacak kurslar İş Kur ile planlayıp işsiz katılımcılara günlük 25 TL katılım ücreti ödenecektir.

Bu imkanları sunan Bakanlıklarımıza , hükümetimize, Milletvekillerimiz Soner Aksoy, Vural Kavuncu’ya, Valimiz Şerif Yılmaz’a, Kaymakamımız Numan Hatipoğlu’na , Zafer Kalkınma Ajansına,  Projemizin Mimarı Mesleki Eğitim Müdürümüz Cenap Fillikçioğlu’na Tavşanlı halkımız adına teşekkür ederim.  Hiçbir maddi beklenti içerisinde olmadan insanımıza hizmet etmekten büyük mutluluk duyuyorum“ dedi.

Bu arada Çanakkale’den gelen bir kursiyer de Madeni Eşya sanatkarlar odasına teşekkür ederek şunları söyledi; “ Çanakkale’de kurs olmadığı için , eğitim amaçlı  Tavşanlı’ya geldim. Burada Otel’de kalarak kursa devam ediyorum. Bu kursların kıymeti bilinmeli. Kursu tamamladığımda  Çanakkale’de Seyahat  Acentesi açmayı düşünüyorum.” Dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.