Maden Sahası Rehabilitasyonu Öncesi Ar-Ge Çalışması Tamamlandı

Gündem Yayın: 16 Şubat 2017 - Perşembe - Güncelleme: 16.02.2017 15:04:36
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
4695 okunma
Google News

Maden Sahası Rehabilitasyonu Öncesi Ar-Ge Çalışması Tamamlandı
Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından maden sahalarının yeniden tabiata kazandırılma çalışmaları sürüyor. 
Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünce maden sahalarının, işletme sonrası ıslah edilerek tabiatın onarılması faaliyetleri Emet Bor İşletme Müdürlüğünde yapılan Ar – Ge çalışması ile start aldı.
Ekosistemde Emet Bor İşletme Müdürlüğü tarafından yapılan madencilik faaliyetlerinden sonra meydana gelen olumsuzlukların giderilmesi, zarar gören tabi dengenin mümkün olduğunca iyileştirilmesi ve rehabilitasyonunun yapılması amacı ile bozulan sahanın tekrar doğaya kazandırılması için ortak çalışmalar başladı.
Emet Eti Bor İşletmesi tarafından bor madeni çıkarılarak  işletme sonrası rehabilite edilmesi gereken sahalarının ağaçlandırma çalışmalarında;  bor ve arseniğin zararlı etkilerinden dolayı güçlükler yaşanmakta. Bu sahalarda hangi türlerde ağaçlandırma yapılmasına karar vermek için yaklaşık 2 Ha sahada Ar – Ge çalışması yapıldı.
Yapılması planlanan ağaçlandırma çalışması ile sahaya  karaçam, badem, ceviz, dut ve akçaağaç gibi değişik türler dikilerek , zaman içerisinde fidanların gelişimi izlenecek. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.