MADEN İŞ SENDİKASI DELEGE SEÇİMİ GERÇEKLEŞTİ

Gündem Yayın: 02 Aralık 2017 - Cumartesi - Güncelleme: 02.12.2017 15:05:24
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2666 okunma
Google News

MADEN İŞ SENDİKASI DELEGE SEÇİMİ GERÇEKLEŞTİ

Maden İş Batı Anadolu Sendika Şube Başkanlığı Delege seçimi gerçekleşti.

Sendika delege seçimi sonrası üyeleri ile Tunçbilek 1 numara düğün salonunda biraraya gelen Maden İş Batı Anadolu Şube Başkanı Yusuf Yaman şunları söyledi,

“Bizler Sendikacı camiası olarak, delege işyerlerinde sendikanın bel kemiğidir diyoruz. Delegenin başarısı mutlaka Sendikaya yansıyacaktır. Sendikanın başarısı da delegeye yansıyacaktır.  Bu güzel anlamlı günde herkese seçimimiz hayırlı olsun diyorum. Bu arada Kütahya ve havalisi koordinatörü Durmuş Düzgün başkanımıza da herkesin huzurunda teşekkür ediyorum.  Eylemdi, mitingdi, seçimdi böyle önemli zamanlarımızda hiçbir zaman için bizleri bırakmadı” diyerek teşekkür etti.

Başkan Yaman yapmış olduğu açıklamasında“ Başarının sırrı temsil ettiğin kurumda hiçbirşey saklamamaktır. Çünkü ben şimdiye kadar Garp Linyitleri İşletmesi ile ilgili ufak tefek olumsuzlukların olduğu zamanlarda sağolsun onlara da ayrıca teşekkür etmek gerekirse başta milletvekilimiz sayın Vural Kavuncu, Şükrü Nazlı, Ahmet Tan’a da ayrı ayrı teşekkür ederim. Çünkü onlar G.L.İ. ile ilgili sorunları onlar bana mutlaka bana bilgi veriyor ben de onlara gerekli bilgileri veriyorum. Olaylara müdahil oluyorlar. Geçtiğimiz günlerde ve aylarda Tunçbilek konusunda gündeme gelen olaylarda, Allah razı olsun dediler ki ‘ Başkan bizler işçiyi ve sizi rahatlacak çözümü biliyoruz’ dediler. Yeni maden kanununda bizi ilgilendiren konu değil ve özelleştirmeyi ilgilendiren durum da değil.  Zaten şu anda hükümetin Zonguldak’a uygulamak istedği maden kanunun 58. Maddesi idi şu anda 51. Maddesi bizim burada 2002 yılından bu yana uyguladığımız bir durumdur arkadaşlar. Bizim burada hizmet alımı var. Burada 2002 yılından bu yana devam eden konudur. Bizim için bu maddenin önemi yoktur. Kimse de yanlış anlamasın, “sendika özelleştirme mi istiyor?” Hayır. Ama devletin atıl durumda yeri vererek istihdam sağlaması ve işsizlerin iş sahibi olması ve istihdam sağlaması bu atıl yerlerin değerlendirilmesi bizler için önemli. En azından yöremizde işsiz birçok kişiye istihdam sağlaması ve evine ekmek götürmesi bizler için önemlidir. Devletin atıldaki Ömerler B ve 42 pano var. Maalesef dört buçuk yıl önce Çelikler tarfından ihalesi olup da derin sahalarımız var ve bir kazma vurulmayan yerler var. En azından 3-4 bin arkdaşımız burada bu sonuçlanır da evine ekmek götürürler. Gerçekleştirilen ihaleler ile bölgemizde işsiz birçok arkdaşımız iş sahibi olur ve evine ekmek götürür. Bizim sendika olarak isteğimiz de budur” diyerek yeni maden kanununu değerlendirdi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.