Macaristan Büyükelçiliğinden İftar

Gündem Yayın: 03 Haziran 2017 - Cumartesi - Güncelleme: 03.06.2017 13:43:26
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3486 okunma
Google News

Türkiye ve Kütahya dostu Macaristan Büyükelçisi   Gabor KİSS den anlamlı iftar

Macaristan Büyükelçiliği, Türk ve Müslüman geleneklerine gösterdiği saygı çerçevesinde iftar yemeği verdi. İftar Programına Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki , TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof.Dr Vural Kavuncu.eşi Deniz Kavuncu, Güral Şirketler Gurubu Başkanı ve Macaristan Fahri Başkonsolosu İsmet Güral eşi Av Nesrin Güral Demet Sabancı Çetindoğan ve Türkiye’nin değişik illerinden diplomasi, siyaset, sanat, akademi, iş camiası, sivil toplum kuruluş temsilcilerinden katılım oldu.

İftar programı öncesi Macar Kültür ve Dostluk Derneği Başkanı Dr.Erdal Şalikoğlu kısa bir Türk Halk Müziği konseri verdi.

Ahmet Hamdi Akseki Camii'nin müezzini Hafız Cihad BODUR’un Kur’an- Kerim tilaveti sonrası ezan ile iftar açıldı.

İftar programına yoğun programları nedeniyle katılamayan Başbakan Binali Yıldırım ile TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın teşekkür ve tebrik telgraflarının okunmasından sonra bir konuşma yapan Macaristan Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss, Türk ve Macar dostluklarının sağlamlığı üzerine mesajlar verdikten sonra İslam dinine saygılı bir Avrupa ülkesi olduklarını söyledi. Gabor Kiss, ülkesinde islamiyetin tam bir özgürlük içinde yaşanabildiğini anlattı ve ünlü Macar Müslüman yazar Gyula Germenus’un hayatından örnekler verdi. Seçkin davetlilerin katılımıyla yapılan iftar programı sonrası Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, TMBB Sağlık Komisyonu Başkanı Prof.Dr. Vural Kavuncu, Deniz kavuncu Macaristan Fahri Başkonsolosu İsmet Güral ,Av Nesrin Güral ile Macaristan Büyükelçisi Gabor Kiss,Dora Kiss hatıra fotoğrafı çektirdiler .

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.