Macaristan Başkonsolosu Hendrich'ten ziyaret

Gündem Yayın: 21 Mart 2017 - Salı - Güncelleme: 21.03.2017 09:15:57
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
4140 okunma
Google News

Macaristan Başkonsolosu Hendrich'ten ziyaret

Macaristan Özgürlük Savaşı’nın 169. yıl dönümü sebebiyle Kütahya’ya gelen Macaristan Heyetinden, Başkonsolos Balazs Hendrich, Belediye Başkanı  Kamil Saraçoğlu’nu makamında ziyaret etti.
Ziyarette Başkonsolos Vekili Tamas Torma, Macar Kültür Merkezi Müdürü Gabor Fodor, Zsofia Kakas Ticaret Ateşkesi, Macaristan Fahri Konsolosu İsmet Güral da yer aldı.
Ziyaret esnasında konuşma gerçekleştiren Başkonsolos Balazs Hendrich; "Öncelikle misafirperverliğiniz için teşekkür ederiz. Bugünkü ziyaretimizin amacı, 1848 tarihindeki Macaristandaki ayaklanma ve özgürlük savaşından sonra özgürlük savaşı kahramanı Lajoş Kossuth ve arkadaşlarının buraya yerleşmesi. Bu tören için buradayız. Kossuth Müzesine gereken değeri ve önemi verip onu koruduğunuz için sizlere çok teşekkür ederiz" dedi.
Kossuth Müzesinin iki halk arasındaki barış ve dostluğun bir simgesi olduğunun altını çizen Belediye Başkanı  Kamil Saraçoğlu; "Burada sizleri konuk etmekten mutluluk duyduğumuzu ifade etmek isterim. Dünya tarihinde farklı dönemlerde kurmuş olduğumuz farklı devletlerle birçok defa var olma, özgür olma, hür olma mücadelesi vermiş bir milletin evladı olarak Macar Milli Kahramanı, 1848 Macaristan devrimi ve özgürlük savaşının önderi Türk-Macar dostluğunun en önemli şahsiyetlerinden Lajoş Kossuthu saygıyla anıyorum. Macaristan ile dostluğumuz uzun yıllara dayanmaktadır. Bu dostluğun sonsuza kadar artarak sürmesini diliyor, ziyaretiniz için sizlere teşekkür ediyorum". İfadelerini kullandı.
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.