Lozan Antlaşması ile ilgili sözlere Tepki

Siyaset Yayın: 05 Ekim 2016 - Çarşamba - Güncelleme: 05.10.2016 16:39:30
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
3482 okunma
Google News

  CHP TAVŞANLI İLÇE BAŞKANI FİSUN AKTAKKA YILDIZ
"SAYIN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN LOZAN KAHRAMANLARINDAN VE MİLLETİMİZDEN ÖZÜR DİLEMELİ””
   
Chp Tavşanlı İlçe Başkanı Fisun Aktakka Yıldız, Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Lozan Antlaşması ile ilgili sözlerine tepki göstererek,24 Temmuzda aziz  milletimizin inanç, cesaret ve fedakârlıkla elde ettiği zafer Lozan antlaşması ile diplomasi ve uluslar arası hukuk alanına taşınarak tescil edilmiştir. İfadesini kullanan bugün ise, Lozan bir zafer değil diyen Cumhurbaşkanı’nın tarih bilgisinin sıfır olduğunu. Lozan kuruluş belgesidir. Şehitlerimizin, kahramanlarımızın kemikleri sızlamıştır. Cumhurbaşkanı Lozan kahramanlarından, şehitlerimizden, gazilerimizden ve milletimizden özür dilemelidir dedi.                                                                   Chp Tavşanlı İlçe Başkanı Fisun Aktakka Yıldız Cumhurbaşkanı’nın Lozan ile ilgili sözlerinin “ciddiyetten uzak” ve büyük çelişkiler içerdiğini söyledi “Lozan, Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusudur, kuruluşun belgesidir Bugün ciddiyetten uzak bir şekilde tersini söylüyor. Bir Cumhurbaşkanı’nın böylesi çelişkilerle dolu bir tutumla ülkeyi yönetmesi kabul edilemez. Ülkeyi kaosa sürüklemek, milleti kin ve nefrete teşvik etmek Cumhurbaşkanı’nın ana görevi haline gelmiştir. Cumhurbaşkanlığı makamının saygınlığına yakışmıyor Sayın Cumhurbaşkanı, Lozan kahramanlarının, şehitlerin, gazilerin sayesinde o koltukta oturduğunu unutmamalıdır. Cumhurbaşkanı, Atatürk’ten, İsmet İnönü’den, şehitlerimizden, gazilerimizden ve milletimizden özür dilemelidir. Cumhurbaşkanı’nın tarih bilmez tavrını da kınıyorum” dedi. CHP olarak Cumhuriyetimizin kuruluş temelini oluşturduğu için Lozan’a sahip çıktıklarını çıkmayada devam edeceklerini vurgulayarak, Neden Mondros mütarekesini, Sevr anlaşmasını imzalayarak vatanı satanlardan vatanı peşkeş çekenlerden tek kelime edilmez neden hesap sorulmaz ya da neden sorgulanmaz 
OHAL DEĞİL DEMOKRASİ
Türkiye’deki OHAL sürecinin Fransa ile savunulmasının, sapla samanı karıştırmak olduğunu belirten, AKTAKKA YILDIZ “Fransa’da OHAL polis aramaları, yurtdışı yasağı ve soruşturmalar gibi sınırlı alanlarda. Türkiye’deki gibi Cumhuriyetle hesaplaşmaya kalkışılmıyor. Türkiye’deki gibi muhalefetin sesini kısmak için kullanılmıyor. Hayat TV muhalif Yön radyo kapanıyor Muhalefetin sesini kısarsanız, buna demokrasi değil, tek adam yönetimi denir. Böyle ‘Yenikapı Ruhu’ mu olur? Biz Taksim’de Yenikapı’da ‘tam demokrasi’ dedik. ‘Din siyasete alet edilmemeli’ dedik. ‘Adil yargılanma, hukukun üstünlüğü’ dedik. Bunlar yok sayılıp, muhalefetin üstüne gidilmemelidir. Türkiye, dünyaya olumlu mesajlar vermek istiyorsa, bir an önce OHAL’i sonlandırıp, acilen demokrasiye dönmelidir. Hukukun üstünlüğüne, adil yargılanmaya özgürlüklere dönmeli, parlamenter sistemi işletmelidir” dedi.
FETÖ ile mücadelede de gerekli titizliğin gösterilmediğini ve büyük mağduriyetlere yol açıldığı uyarısında bulunan Aktakka Yıldız Darbe girişiminin faturasını kimler ödedi. Askerler, Üniversite kazanan öğrenciler, Öğretim görevlileri, Polisler, Gazeteciler, Öğretmenler Sanatçılar, İşverenler, Askeri okul kazanan askeri öğrenciler FETÖ terör örgütü ile gerçekten ve samimi bir mücadele gerekiyorsa önce AKP kendi içindeki FETÖ Terör örgütüyle ile bağlantıları olan siyasetçileri temizlemesi gerekir.
  Şimdi FETÖ ile mücadele ediliyor ama bakıyorsunuz başka cemaatlerin kadrolaşmasına alan yaratılıyor. Dinin siyasete alet edilmesinin, cemaatçi kadrolaşmanın nelere yol açtığını gördük. Neredeyse devleti ele geçiriyorlardı. Laiklikten uzaklaştığınızda bunlar yine karşınıza çıkar. O zaman bir cemaati kovup, diğerine yer açmayacaksınız. Liyakati geçerli kılacaksınız” Cumhuriyet’le, Laiklik’le, Atatürk’le sorunları olanlar Damat Ferit gibi ihanet edenler ve ihanet içine düşenler her dönem olacaksa Mustafa Kemal’ler de hiç bir zaman tükenmeyecektir.” dedi 
 

 

 

 

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.