Liseli Gençler Çevre İçin Göbel’de Buluştu

Yaşam Yayın: 13 Mayıs 2016 - Cuma - Güncelleme: 13.05.2016 11:33:26
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
4234 okunma
Google News

Liseli Gençler Çevre İçin Göbel’de Buluştu

Kütahya’nın Tavşanlı Belediyesi Çevre Koruma Ve Kontrol Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikte liseli gençler çevresel farkındalık için Göbel’de buluştu. Piknik alanlarını temizleyen öğrencilere Tavşanlı’da faaliyet yürüten bazı STK’larda destek verdi.

Tavşanlı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü toplumsal duyarlılığı arttırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla gençlerle birlikte Göbel’de etkinlik düzenledi.

Belediye ekipleriyle birlikte piknik alanlarına giden 60 kişilik öğrenci grubu evsel atıkları toplayarak çevreyi temizledi. Öğrencilere ilçemizde faaliyet yürüten Dost Kalpler Derneği ve TEMA Vakfı da destek verdi.  Etkinlik sonunda hep birlikte Tavşanlı halkına seslenen gençler “Ağacını koru, suyunu koru, doğayı koru ve geleceğimize sahip çık. Temiz bir Tavşanlı için hep birlikte çevremizi koruyalım” mesajı verdi.

Çevre temizliği sırasında çöp olarak piknik alanına atılmış cam şişeler ve televizyon ekranı ise görenleri hayrete düşürdü.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Hasan Hüseyin Akkaya, yapılan çevre temizliği etkinliği ile çevre bilinci oluşturmaya çalıştıklarını ifade etti. Akkaya ayrıca çevre temizliği konusunda vatandaşların daha dikkatli olması temennisinde bulundu.

Tavşanlı Belediye Başkan Yardımcısı Ali Özden, Arslanbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Kız İmam Hatip Lisesi öğrencilerine teşekkür ederek, bu etkinlikte amacın toplumsal bilinci güçlendirmek olduğunu kaydetti. Başkan Yardımcısı Ali Özden açıklamasında; “Tavşanlı Belediyesi olarak çevre konusunda ki hassasiyetimizi her fırsatta dile getiriyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız işbirliği ile özellikle anaokulu ve ilkokul çağındaki çocuklarımızla bir araya gelerek uzman arkadaşlarımız sayesinde çevre dersleri veriyoruz. Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz, örnek etkinlikler arasında gösterilen Çevre Şenliği’mizde de çocuklarımızla birlikte ailelerini atık toplama, geri dönüşüm ile  çevresel koruma konusunda bilinçlendiriyoruz. Bugün ise liseli genç kardeşlerimiz Cumhuriyet Meydanı’nda buluşarak Göbel’deki piknik alanlarını temizledi. Verdikleri mesaj çok önemli. Çevremizi koruyalım ki bu güzellikleri gelecek nesillere emanet edebilelim. Etkinliğimize katılan öğrencilerimize ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.