LEBLEBİCİ HEYKELİ

Yaşam Yayın: 13 Haziran 2017 - Salı - Güncelleme: 13.06.2017 19:05:47
Editör -
Okuma Süresi: 1 dk.
3857 okunma
Google News

 

TAVŞANLI BELEDİYESİ İLÇE TİCARETİNİN SİMGESİ LEBLEBİ İÇİN İKİ ADET HEYKEL YAPTIRDI. BU HEYKELLERDEN BİRİSİ CUMHURİYET MEYDANINDA, DİĞERİ İSE BELEDİYE GİRİŞİNDE HALKI SELAMLIYOR

Tavşanlı'nın marka değeri olan leblebi için Cumhuriyet Meydanı'na heykel yapıldı. Elinde terazisiyle ticarette dürüstlüğü anlatan heykel Hükumet Konağı'nın yanına dikildi. Aynı figür vatandaşları Belediye girişinde de selamlıyor. 
Yaklaşık 1 yıllık tasarım ve çalışmanın ardından şekillenen heykel vatandaşlarında ilgisini çekiyor. Genç heykeltraş Mustafa Atlı tarafından tasarlanan çalışmanın bilgilendirme yazısında şu ifadelere yer veriliyor; "Vakti zamanında Osmanlı sokak leblebicileri, omuzlarına attıkları heybe ile bir elinde terazisi ve bir elinde de omzuna yasladığı ahşaptan leğen içinde üzeri örtülü leblebileri sokak sokak leblebiciii, leblebiciii diye bağırarak gezerdi. Bu projede günümüz Tavşanlı ilçesinde, sanayileşmiş ve ilçemizi tüm dünyaya tanıtan leblebisini ele almaktayız"

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.