KYK Öğrencilerinden 1.000 Fidan

Gündem Yayın: 31 Mart 2017 - Cuma - Güncelleme: 31.03.2017 18:06:59
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
4881 okunma
Google News

KYK Öğrencilerinden 1.000 Fidan…
Ağaç, orman sevgisi ve yeşili yaşatmak için Kredi Yurtlar Kurumu öğrencileri ile fidan dikim töreni düzenlendi.
Orman Genel Müdürlüğü ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu arasında yapılan protokol çerçevesinde Daha Yeşil Bir Türkiye idealiyle Kütahya’da fidanlar toprakla buluştu.
Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Eynegazi Köyü sınırlarında hazırlanan sahada “Her Öğrenci İçin 1 Fidan” projesi hayata geçirildi. 
Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Eynegazi Köyü sınırlarında bulunan toplam 600 dekar olan sahaya 2016 yılında 50 bin adet badem, sedir ve karaçam fidanı dikildi. Yapılan tören ile Kredi ve Yurtlar Kurumu öğrencileri için ayrılan 10 dekar alanda ise 1.000 adet ehrami karaçam fidanı  toprakla buluşturuldu.
Gençlerin doğa ortamında güzel bir gün yaşamalarına ve ormanla bütünleşerek fidan dikmelerine olanak sağlayan etkinlik; dikime katılan 350 öğrenci tarafından ilgi ile karşılandı. 1.000 adet ehrami karaçam fidanı toprakla buluşturuldu ve fidanların ilk can suyu öğrenciler tarafından verildi.
Fidan dikim etkinliğine; Kütahya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Muhammet Çolak, Kütahya Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Feyzullah Gayret, Ağaçlandırma Şube Müdürü Mustafa Kemal Erdoğan, Kütahya Orman İşletme Müdürü Serkan Karakurt, Ağaçlandırma Şefi Cihan Akbaş, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.