KÜTAVDAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI SANATÇILARINA TEŞEKKÜR BELGESİ

Kültür Yayın: 28 Şubat 2018 - Çarşamba - Güncelleme: 28.02.2018 11:07:49
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
5936 okunma
Google News

 

Kütahya Kültür ve Tanıtım Vakfı (KÜTAV) Yönetim Kurulu tarafından Kütahyanın tanıtımına katkılarından dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçılarına teşekkür belgesi verildi. 
UNESCO tarafından Yaratıcı Şehir unvanına layık görülen Kütahyanın artık kendini küçümsemeyi bırakıp, adını duyurmak için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini dile getiren Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu; Kütahya gizli hazineleri olan kültür ve sanat şehri. Saklı kalmış bu değerlerin tüm Türkiyeye tanıtılması noktasında çalışma gayreti içindeyiz. Bunların en önemli adımlarından bir tanesi ilimizin 2 yıllık zorlu bir sürecin ardından, ilk başvurusunda UNESCO Yaratıcı Şehriler Ağına kabul edilmesidir. Böylelikle çini bir adım önde oldu, ama asıl bizim girdiğimiz dal Zanaat ve Halk Sanatları. Aklınıza el sanatıyla yapılan ne geliyorsa hepsi bu kapsamın içerisindedir. Kütahya, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına kabul edilen Türkiyedeki dört ilden biri oldu. Bunu dünya ölçeğinde düşündüğümüzde 180 ilin içindeyiz. 2 milyon şehir olduğunu düşündüğümüz zaman hatrı sayılır bir noktada olduğumuzu unutmamalıyız. Bugüne dek hep kendimizi küçümsedik ve Kütahyadan bir şey olmaz dedik. Artık kendimizi küçümsemeyi bir kenara bırakmalıyız. Bundan sonra ilimizi en iyi şekilde hem Türkiyeye hem dünyaya pazarlamalıyız. UNESCOnun bize yüklediği şartları hep birlikte yerine getirmeliyiz dedi. 
Kütahyanın Türkiyede ve dünyada tanınması için Kütahyalıların sahip olunan değerlerin farkında olması gerektiğini belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir; Tanıtım, her grubun, her hükümetin, her ilin, ilçenin, kuruluşun gündeminde olan konudur. Herkes bundan biraz dert yanar. Ülke olarak baktığımızda ülkemizi iyi tanıtamadığımızı söyleriz. İllerimizin, ilçelerimizin de genel problemi budur. Biz, hak ettiğimiz tanıtımı yapamadığımızı paylaşırız. Doğru.. Sahip olduğumuz çok kıymetli zenginlikler, çok büyük kıymetler var. Adını farklı farklı koyabiliriz, çeyiz sandığı, gizli hazine diyebiliriz. Fakat bunun önce kendimizin farkına varması, daha sonra da buradan elde edeceğimiz itibarı, kendimize ait değerleri tanıtmanın mutluluğunu ve elde edeceğimiz ekonomik faydaları da mutlaka düşünmemiz lazım dedi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçılarına Kütahyanın tanıtımına, kültür ve turizmine desteklerinden dolayı teşekkür eden Vali Ahmet Hamdi Nayir; İnanıyorum ki buradaki her bir sanatçımız bir başka sanatçının çırağıydı. Unutmamız gereken bir şey de sanatçılarımızın bir başka sanatçıya yol açması, bir başka sanatçı adayını yanına alıp yetiştirmesi. Ahmet Yakupoğlu sanatımıza büyük bir emek vermiş gitmiş, ama arkasından kendisini resim ve neyde takip eden, hayat felsefesini devam ettirecek onlarca, yüzlerce kişi bırakmış. Buradaki her sanatçımız mutlaka birilerinin elinden tutmalı. Bilgi ve kültürel zenginliğimizi aktarmanın yolu bu. Yeni sanatçılar yetişmesine öncü olun, bu da sizin sevinciniz olacaktır, dedi
Konuşmaların ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçılarının teşekkür belgeleri KÜTAV Mütevelli Heyeti Başkanı ve Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) Başkanı Nafi Güral ile diğer protokol üyeleri tarafından verildi.
Kütahya Belediyesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen programa KÜTAV Mütevelli Heyeti Başkanı ve Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) Başkanı Nafi Güral, KÜTAV Yönetim Kurulu Üyeleri, bazı daire müdürleri ile Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları katıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.