Kütahyalı Gurbetçi Maden İşçisi Babanın Gururu

Ekonomi Yayın: 24 Ekim 2017 - Salı - Güncelleme: 24.10.2017 10:38:10
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
5235 okunma
Google News

Kütahyalı Gurbetçi  Maden İşçisi Babanın Gururu

Almanya'da yaşayan 3 milyon Türk'ün çoğunun dönerci, işçi ya da kapıcı olduğu günler geride kaldı. Birinci kuşaktan sonra Almanya'da doğup yetişen ikinci, üçüncü nesil Türkler, iş dünyasında, değişik iş dallarında, dünyanın tanıdığı isimler haline geliyor.

1970 yılında Kütahya’nın Tavşanlı ilçesi Balıköy’den Almanya Gladbeck şehrine maden işçisi olarak giden İsmail Akmes’in çocukları Ramazan, Hava, Mustafa ve enişteleri Mehmet Akmes  değişik iş dallarında başarıları konuşuluyor.

Ramazan Akmes Lastik servisi, Tüv, araba tamirhanesi, Gladbeck şehrinde yaşayan Türkler haricinde Alman, Rus ve Bulgarlar tarafında güvenerek 20 senedir uğradıkları yer oldu.

Mustafa Esmer, Türkiye’de 300 araçlık Vize car firması ile İstanbul, İzmir ve Antalya’da oto kiralama işi yapıyor.

Enişteleri Mehmet Akmes, Gladbeck şehrinde inşaat, Yapı ve sıva işinde 15 senedir uğraşmakta, Mustafa Akmes ise “Almanya’daki birikimlerimizi Sevdiğimiz ülkemizde veya şehrimizde yatırım yapmak bizlerin vatanımıza borç olarak görmekteyiz.  Bu sebepten tüm yurt dışındaki iş adamlarını Türkiye’ye mutlaka yatırıma davet ediyorum” dedi.

Gurbetteki Kütahyalı ses ve saz sanatçısı Süleyman Oruç da, “Akmes Ailesi Almanya’da biz Kütahyalıların Gururu olmuştur. Onları başarılarından dolayı tebrik ederim” dedi

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.