KÜTAHYA ÇALIŞANLAR DERNEĞİ DOMANİÇ TARİHİ YERLERİNİ GEZDİ

Kültür Yayın: 10 Temmuz 2012 - Salı - Güncelleme: 10.07.2012 16:48:32
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
3106 okunma
Google News

 

KÜTAHYA Çalışanlar Derneği'nin (KÜÇAD) yönetici ve üyeleri, aileleriyle Domaniç ilçesindeki tarihi ve turistik mekanlara düzenlenen geziye katıldı.

Dernek Başkanı Cemalettin Dönmez, yaptığı yazılı açıklamada, derneğin yönetim kurulu, üyeleri ve ailelerinden olaşan yaklaşık 120 kişiden oluşan grubun, Domaniç'teki tarihi ve turistik mekanları gezdiğini bildirdi.

Eğitimci Yazar Hasan Efe'nin gönüllü rehberliğinde Hayme Ana Türbesi, Şehit Saru Batu Savcı Bey'in kabri, İkizce, Ebe Çamlığı ve Mızık Çamı gibi Osmanlı Devleti'nin kuruluşunun izlerini taşıyan mekanları ziyaret ettiklerini belirten Dönmez, Kocayayla mevkisinde piknik yaptıklarını ifade etti.

Dönmez,  "Ecdadımız Osmanlı'nın temellerini attığı kuruluşun toprağı Domaniç'te buram buram tarih kokan yerleri yerinde görelim ve tarihimize sahip çıkalım dedik. Kitaplarda yer almayan, salt kuru bilgiler dışında birçok önemli bilgiler öğrendik. Osmanlı'nın temellerinin atıldığı topraklara yaptığımız bu gezi bizim için çok heyecan ve gurur verici bir keşif oldu. Ayrıca üyelerimiz ve aileleri için çok iyi bir moral motivasyon oldu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.