Kütahya’ya Yeni Orman Fidanlığı Kazandırılıyor

Gündem Yayın: 30 Haziran 2018 - Cumartesi - Güncelleme: 30.06.2018 15:35:59
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1635 okunma
Google News

Kütahya’ya Yeni Orman Fidanlığı Kazandırılıyor 
Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Kütahya ve ilçelerinin boylu, formlu ve aşılı fidan ihtiyacını karşılamak üzere Kütahya Orman Fidanlığı kuruluyor.
Okul bahçeleri, park ve bahçeler, mezarlıklar, cami ve ibadethane, sağlık kuruluşları, şehir içi ağaçlandırmalarında kullanılmak üzere boylu, formlu, aşılı ve saksılı fidan üretilmek üzere Afyon yolu üzerinde yaklaşık 30 Ha. sahada Orman Fidanlığı kuruluyor. 
Kütahya Orman Bölge Müdürü Adnan Kayım; Kütahya’ya kurulması planlanan Orman Fidanlığında ihtiyaçları karşılamak amacı ile 4 milyon adet fidan üretilmesinin hedeflendiğini belirtti. Kayım; “ Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü sınırları dahilinde Emet Orman İşletme Müdürlüğümüze bağlı Hisarcık Orman Fidanlığımızda sadece ağaçlandırma ve gelir getirici tür ağaçlandırma sahalarında kullanılmak üzere 8 Ha. sahada yaklaşık olarak 1,5 milyon fidan üretebiliyorduk. Fakat bu sayı Kütahya ilinin boylu, formlu ve saksılı değişik türlerdeki fidan ihtiyacını maalesef karşılayamıyordu. Bu ihtiyaç Eskişehir Afyon gibi çevre illerdeki Orman Fidanlıklarından karşılanıyor buda iş sürecinin uzamasına ve il bazında ekonomik kayıba sebep oluyordu. Şimdi Afyon Yolu üzerine 30 Ha. sahada yeni kuracağımız Orman Fidanlığımız ve Orman İşletme Şefliğimiz ile yeşili bol olan Kütahya’mızın gerektiğinde fidan ihtiyacını kendimiz karşılayabileceğiz” şeklinde bilgiler aktardı.
Orman sahalarını çoğaltmak ve bozuk alanları yeşile kavuşturmak için fidanlarımızı artık kendimiz yetiştireceğiz diyen Bölge Müdürü Adnan Kayım, Kütahya’nın yeşiline yeşil katmak için elimizden geleni yapıyoruz diyerek sözlerini noktaladı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.