KÜTAHYA’YA DEĞER KATANLAR ÖDÜL GECESİ

Gündem Yayın: 02 Şubat 2018 - Cuma - Güncelleme: 02.02.2018 11:16:38
Editör -
Okuma Süresi: 10 dk.
3907 okunma
Google News

VALİ AHMET HAMDİ NAYİR, “KÜTAHYA’YA DEĞER KATANLAR ÖDÜL GECESİ”NE KATILDI

 

 


Kütahya için hayata geçen, kente değer katmış projelerin örnek olması ve ön plana çıkarılması için Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) tarafından kuruluşunun 25. yılı etkinlikleri kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen “Kütahya’ya Değer Katanlar Ödül Gecesi” Vali Ahmet Hamdi Nayir’in katılımıyla gerçekleştirildi. 

Projelerin video sunumuyla anlatılarak ödüllendirildiği ödül gecesi Hezar Dinari Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. 

Geceye, Vali Ahmet Hamdi Nayir’in yanı sıra Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Bülent Tatkan, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, ilçe belediye başkanları, STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

“ŞEHRİN SANATINA, KÜLTÜRÜNE DE DOKUNMAK İSTİYORUZ”

Kütahya’ya Değer Katanlar Ödül Gecesi’nin açılış konuşmasını DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören yaptı. Üniversite olarak sadece eğitimle uğraşmayı yeterli görmediklerine dikkat çeken Rektör Gören, Kütahya’ya değer katmak, değer katanları da unutmamak adına böyle bir etkinliğe karar verdiklerini söyledi.  Prof. Dr. Remzi Gören, “Şehrin sanatına, kültürüne de dokunmak istiyoruz. Kütahya’yı çok seviyoruz ve sevgi ekmeye çalışıyoruz. Dumlupınar Üniversitesi vefalı, yerli ve milli, değerlerine sahip çıkan bir üniversitedir. Dumlupınar Üniversitesi Kütahya’dır, Kütahya Dumlupınar’dır. DPÜ yönetimi olarak bu güzel şehre değer katalım diye şehrin ulusal ve uluslararası tanınırlığını sağlayan kişi, kurum ve kuruluşlara karşı duyarlı olalım diye 25. yıl kapsamında böyle bir etkinliğe karar verdik. Bu projeye karar verdiğimizde 3 şey düşündük. Birincisi adayları biz belirleyelim, sosyal medya aracılığıyla oylayalım ve en çok oy alan 25’ini seçelim şeklindeydi. İkincisi, kurum ve kuruluşlara, Sivil Toplum Kuruluşlarına yazalım, yaptıkları kıymetli projeleri isteyelim ve aralarından 25 tanesini seçelim şeklindeydi. Üçüncüsü ise projeyi sosyal medya aracılığıyla duyuralım, adayları toplayalım ve DPÜ yönetimi olarak seçelim şeklindeydi. Bu üç alternatiften sonuncusuna karar kıldık. Yani bugün burada ödül verdiklerimizin büyük çoğunluğu gösterilen adaylar arasından seçilmiştir” diye konuştu.

 

Ödüllerin içeriği hakkında da bilgiler veren DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, “Burada en az ödül alanlar kadar ödül almayı hak edenlerin de olduğunu biliyoruz. Başta üniversite vefa ödülü olmak üzere üniversite içinden 5, dışından da 5 olmak üzere 10 ödül bizzat tarafımdan önerilmiş ve listeye eklenmiştir. Ödül sahipleri topluca dikkate alındığında 8 ödül yurt içinde ve dışında Kütahya’yı ve üniversitemizi temsil edip, ödül alan hemşehrilerimiz ve öğrencilerimiz; 6 ödül fazla bilinmeyen; ama tanıtılması gerektiğine inandığımız kurumlar; 5 ödül de ise başkalarına ilham kaynağı olan Kütahya kaynaklı örnek projelerin olduğu görülecektir ve en nihayetinde 5 ödülde de Kütahya şehir ismini veya Kütahya’nın tarihi ismini ulusal ve uluslararası tanıtan projelerin olduğu görülecektir” dedi.

 

“BU ÖDÜL TÜM KÜTAHYALILARINDIR”

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören’in konuşmalarının ardından gecenin ilk ödülünü alan Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya’nın adını duyurma noktasında büyük bir gayret içerisinde olduklarını söyledi. Kütahya Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Yetim Gülerse Dünya Güler” projesi ile Kütahya'nın UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na kabul edilme süreci hakkında konuşan Başkan Saraçoğlu, “Biz yerel yöneticiler olarak halkımıza söz verdiğimiz projeleri bir bir yerine getirme gayretinde olacağız; ama marifet iltifata tabidir derler. Böyle bir iltifat görmek bizleri mutlu etti. Yetimlerimiz, öksüzlerimiz ve şehitlerimizin çocuklarının hayalini gerçekleştirme konusunda hakikaten titiz bir çalışma izlemiştik. Hiçbir basın kuruluşuyla paylaşmadık, sosyal medyada hiçbir çocuğumuzun fotoğrafını ortaya koymadık. O proje kapsamında 267 çocuğumuza ulaşmıştık, hepsinin hayallerini gerçekleştirdik. Çocuklarımızın hayalini gerçekleştirmek, onlara destek olmak bizleri mutlu etti. UNESCO ile ilgili aldığımız ödül sadece Kütahya Belediyesi’nin değil, tüm Kütahya ilinin ödülüdür. Kütahya kadim bir şehir olduğunu dile getirdi ve Türkiye’de UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na ikinci müracaatında giren sadece Gaziantep vardı, biz ilk müracaatımızda kabul edildik. Bundan sonra da Kütahya’yı anlatmaya, tanıtmaya gayret göstereceğiz. Kütahya’yı kabuğuna çekilmiş bir şehir olarak görüyorlar; ama öyle olmadığını önümüzdeki günlerde ortaya çıkaracağız. Bizi bu ödüle layık gören üniversitemize teşekkür ediyorum. Bu ödüller bizim değil, Kütahyalı hemşehrilerimizin. Onlar adına bu ödülü aldım, onlar adına tüm ekibe teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Kurumların uyum içerisinde çalışmaları, kurumların halk iletişiminin başarılı bir şekilde yürütülmesi konusundaki üstün gayret ve verimli çalışmaları nedeniyle Vali Ahmet Hamdi Nayir’e Prof. Dr. Remzi Gören tarafından “Onur Ödülü” takdim edildi. 

 

“DEĞER KATANLARIN KIYMETİ BİLİNMELİ”

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören ile DPÜ yönetimine teşekkür eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya’ya emek veren isimlerin kıymetinin bilinmesi ve gelecek nesillere örnek olunması gerektiğini vurguladı. Dumlupınar Üniversitesinin 25. Yılına yakışır bir program hazırladığını belirten Vali Nayir, “İnşallah aldığım bu ödül benden önceki ödüllerin değerini düşürmez. Onlar gerçekten büyük projeler gerçekleştirerek ödül almışlar. Her şeyden önce üniversitemizin 25. Yılını kutlamak istiyorum. Kıymetli şehrimize kıymet katan üniversitemizin bir vefa örneği olarak, bir kadirşinaslık örneği olarak ilimize kıymet katanları düşünmesi ve 25. yılına yakışır bir program dahilinde bunu paylaşması gerçekten güzel. Bizim gerçekleştirdiğimiz projemiz yok; ama burada gerçekleşen projelerin hepsinde inşallah bizim de emeğimiz vardır. İlimizin kıymetini önce bizim bilmemiz lazım. Biz bu kıymetleri bildiğimiz sürece yaşayacak, biz bildiğimiz sürece gelişecek ve daha ileriye gidecek. Bize emek veren, kıymet veren herkesin kadrini bilip, bir vefa duygusuyla, kadirşinaslıkla onları yaşatmak, gelecek nesillere de örnek olmak dileğiyle bu programı hazırlayan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yusuf Balcı, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral, Macaristan Pecs Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verilen Macaristan Fahri Konsolosu, Kütahyalı iş adamı İsmet Güral, Kütahya Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi Okul Müdürü Mustafa Demir ile öğrencileri Sema Nur Yılmaz, Ahmet Uygur ile Ece Güler, Aysel - Selahattin Erkasap Sosyal Bilimler Lisesi Okul Müdürü Ahmet İren, Cahit Zarifoğlu İlkokulu Müdürü İdris Işıklı, Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Aydın, Müze Müdürü Metin Türktüzün, Yazma Eser Kütüphane Müdürü Halil Kahraman, Mustafa Hakkı Yeşil Kütüphanesi ekibi adına Ali Günhan, Kütahya Güzel Sanatlar Derneği Başkanı Mustafa Kemal Altınsoy, Kütahya İlinden Yetişenler Derneği Genel Başkanı Süleyman Çankaya, Meydan Aşevi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nazif Kocaçoban, Kütahya Çiniciler ve El Sanatları Esnaf Odası Başkanı Sadık Erilbaylı, Sera AVM Müdürü Atakan Tahmas, Kanal 43 TV adına Genel Müdür Bahtiyar Ersoy, Gülümser Hatun Termal Tesisini Kütahya'ya kazandıran iş adamı Mete Tetik adına Otel Müdürü Ahmet Erdem, Girişimciler Emre Kul ile Nevzat Çoban, Yenidoğan İlkokulu Sınıf Öğretmeni Necmiye Tortop, Sağlık Eski Bakanı Prof. Dr. İsmail Karakuyu, Doç. Dr. Oktay Şahbaz, Doç. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, Engelsiz Hayat Proje Ekibi, İnsanlık Ölmedi Ödülleri Proje Ekibi, Ramil Guliyev, Sevilay Can, Zalike Yaman gecede ödül alan isimler oldu.

 


 
Ödüller, Vali Ahmet Hamdi Nayir ile diğer protokol üyeleri tarafından verildi. 

“Bir değer de siz katın!” sloganıyla yola çıkan “Kütahya’ya Değer Katanlar Ödül Gecesi”, “Kütahya ve Dumlupınar İçin Söyle” bilimsel araştırma projesi kapsamında seslendirilen 2 parçası Merhum Hisarlı Ahmet’e ait 3 Kütahya Türküsünün video sunumu ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.